HSBC RED卡4% RC 或中伏分享(1)

1001 回覆
101 Like 7 Dislike
有冇打過上去?
等撚左一個月打過上去話處理中 會加快處理 加條撚
申請左一個月終於打黎叫我補交資料
(之前打去問又話無野補)
補完資料又要等一個月
smart tone 網上買iPhone 11有無4%?
好難想像銀行既玩法,巴打本身有冇户口係大貓
其實佢地搞咩丫
啱啱hsbc app申請即批 咁快
黎緊買laptop希望用得著
見樓上巴打好似話dell冇計到
即批咁誇
冇呀, 唔好中伏
hsbc 仲未我上訴
spotify有冇
你好, 可參考番頁一個表, 電訊那張SHEET, SmarTone online store 出機 4%
計返RED都唔係多過VS好多
VS Basic 1.2% RED Basic 1%
最紅網上 1.2+2.4=3.6% RED 網上 4%
超市中最紅自主9x 3.6% RED 超市 2%
八達通係咪都0.4%

VS開張附屬卡最紅申請超市比老母用
VS主卡申海外/食飯/旅遊

其實都係差唔多
除非HSBC出年2020年唔再出最紅網上計劃
如果唔係用緊VS既都唔一定要轉RED
百貨應百客, 最緊要啱自己

我相信RED 卡自有佢存在的價值
睇哂成串都冇人比較一下
岩岩仲以為 RED好抵 手多又走去申請左
VS 中自主又係網上既話有5.6%
依家係睇HSBC下年仲有冇最紅網上黎決定邊張卡抵玩D
本地網上蝕
同埋RED超市範圍比VS賞家居既超市廣,佢計埋便利店同citysuper...
同埋唔係個個都申請到VS,
要比較可能真係CASE BY CASE咁比, 要看看自己可以玩到邊張, 同埋簽幾多
一個有上下限, 一個就無, 看你點樣取捨, 我覺得RED 網上算好好了, 我自己都係用佢網上同超巿, 雖然也有VS及PREMIER,我唔想申請附屬, 因為唔想煩到人, 儲8仔或PAYME 就CITIGOLD PRESTIGE感覺上方便, D分又無到期日
VS Basic應該係 0.4% wor
便利店???
我7-11用red得1%
好似有人話OK有2%
不過未有人落list...
可能我MISS 左, 係咪真係? 最好7仔同OK有人FC 下
唔係 0.4係佢果$250派1蚊
VS本身有3x 最紅all Cat
所以有1.2%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞