有冇巴絲係北海道讀語言學校?

44 回覆
1 Like 0 Dislike
果日落堂佢就回佢支那國
咪帶撚返入教室
記得有堂作文要寫自己國家 我寫香港街道好撚多藥房 因為啲支那人要買我地啲尿片奶粉
笑死
咁你準備讀完大學都係繼續係個邊做野嘛?
正阿
好難簡
又唔想轉黎轉去
留名學野
我15年入學你讀左幾耐
而家係香港做黑護
半年 本身香港讀開 有底
果陣時明明有幾個老師都好用心教,之後都冇啦啦走左。有2個自己去左開學校好似
想問多句有經驗既巴絲
因為今日上左代辦到問野,
咁佢就提我地交文件比學校時要有埋中四五六成績表 畢業證書
同埋DSE/CE/AL Cert
想問係咪必需? 如果只提供HD及TOP UP DEGREE 畢業證書又得唔得?
因為我舊成積證書無哂, 當然要拎番都可以比錢印番, 但想知道是否必須
另外想問如果唔透過代辦自己報名其實係咪仲好?
巴打搵邊間代辦?
HELLO JAPAN
今日上去係咁以傾左下 問左少少野 同埋拎左D文件等等
不過我上網睇原來好多都唔需要中學成績表個D 淨係要最終畢業證明..
所以我自己直接EMAIL左日本學校問
等回覆中
我打算下年四月出發。不過唔係hello Japan
代辦都有攞我中學成績話比多好過比少
我連top up degree畢業證書都冇比,因為9月未攞到手,依家都未有。
email比日本學校覆好慢。快手都一日。最慢試過8日先回。
巴打想報幾時開學? 四月開學既話,好多都截止/就快截止?
依家我十月入學唔知去唔去到
峰迴路轉最尾無簡到北海道了..
最後決定係京都
呢間都有香港人寫blog 話幾好,又可以入佢間大學社團玩,環境幾寧靜,係少少唔就腳,我都考慮緊,但係感覺上唔係for 就職
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞