[理大][尋人] "朱援"是誰? 曾鈺成林大輝班建制入理大只為救朱援同其他高幹仔女?

291 回覆
751 Like 5 Dislike
Push
朱門酒肉臭
認真,我畢業先知我玩開個同學老豆係政委
佢係手足加咁既身份而家走棄手足不顧
前立法會主席、民建聯曾鈺成昨晚聯同港大法律學者張達明等人進入理大校園,協助游說留守的未成年示威者理開,其中曾鈺成到場後叫喊一女童名字,其後親自陪同該女童離開,又指該女童後來消失於理大範圍,網上隨即有人質疑該名戴上黑超口罩離開的女童是官、政二代的後代,甚至有是前國務院總理朱鎔基、即香港金融發展局成員朱雲來的女兒。

曾鈺成透過助手回覆《蘋果》查詢時強調,昨日曾鈺成收到一名普通家長求助,其後到了理大協助被困人士離開,他澄清網傳受助的當事人並不是前國務院總理朱鎔基的任何親人,亦非任何達官貴人的子女,而為了保障當事人,他不會透露更多資料
淨係知佢係一個仆街,佢一個可以救到成千手足,但佢選擇左離開
唔好傻啦
根本冇諗住救班手足
係要救一兩個極密人物

信佢出去班手足己經送哂頭等比告暴動
Push
呢位開口埋口都黨既成哥入去:
臨危受命尋人?
為尋晚亂局降溫?
為建制攞票?
加冕新特首為救世主光環?
低成本,一次過滿足幾個要求,kinder出奇蛋。
晤怪得之佢急急腳入黎
講緊朱緩條仆街
exact7ly 真相就係為黨救人
理7你班大學生
大大力推
一開始佢自己都已講明有一個人向佢求助所以佢先出現
交咩撚野代
行軍打仗行錯步就係死
唔遵守be water 原則仲有咩好講

你咪繼續俾老豆搵仔玩囉
老豆搵仔一日冇實際野做到就一日都係狗

話埋俾你知;咁多狗既資料放左上網其實係為蒙面法舖路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞