中大舊生嘅真心話: 勿割段王爺

1207 回覆
7504 Like 58 Dislike
大家要同段崇智校長割之前,拜托聽一聽呢幾日都係中大幫手既中大舊生既真心話🙏🏻

1) 段崇智校長同中大校方其實真係比其他大學做多好多。 有邊個校長仲會肯行上前線陪你食Tear Gas ,雖然佢係食左好少就走,但佢同副校都真係試過幫手同popo談判,有盡過力,你比著其他大學? 無一個校長願意企到咁前。佢到今日亦都無報到警,為既都係想保護入面的人同學生。

2) 求大家要理性少少去理解段崇智校長同中大校方的處景同壓力。 由11月12開始都見到好多片段有好多魔法出現係中大,呢D 證據都係popo手上,而擁有呢D 武器其實係犯法。校方作為管理呢個地方的話事人,如果佢地唔做野,就會俾人指責佢地縱容/支持呢D 相關行為, 咁個責任係邊個承擔?係校方承擔的 。而且popo就有更大藉口去攻入校園, 或申請搜查令。睇吓City?city校方一早就報左警,但中大都無報過,即係暗地裡都仲係保護緊入面的人。但你唔可以期望中大校方出黎同你講我支持用火魔法, 校長曾經保護過我們中大人,一直承受多方 批評同壓力,依個時候我地唔應該割,要保護返我地校長!

3) 如果宜家同段崇智校長割, 比D 藍絲有機可乘食住個風踢走左段崇智校長,一定換個更差的校長番黎。 一陣好似City 郭位咁,一黎就報警幫手拉哂D 學生咁仲死。浸大果個都消失左!! 段崇智校長係做得唔夠好,但已經比其他校長做多好多,但宜家唔係同佢割的時候。

#光復香港時代革命
#五大訴求缺一不可
#不割蓆不篤灰不分化
#天佑中大
#自己人不是敵人

一位愛中大的中大舊生
再推
推! 段王爺真係算係咁!

你睇郭位
幫推
push
唔該大家諗清楚自己仲有無割校長既本錢
段王爺都割,冇建制中人再敢讓步,只會更企響政府果邊
郭位返鄉下啦
香港唔歡迎你
得五毛同文盲先割
Push
啱,我作為city舊生都支持段王爺。
郭位食屎啦
同學各位 Con 郭位
大學校長黎講 佢已經幫到好盡
硬係唔割啦
有切/斬/隊/劈 各式刀劍法應有盡有
點會只係得割咁能on9
同意 個人覺得佢篇嘢其實保緊學生 佢指緊係外人搞到咁 唔關學生事
其實累積睇咗咁多小時段王爺嘅直播,都覺得佢雖然有時諗嘢on鳩啲,但基本上都係一個冇乜機心嘅好人嚟
好多野唔好睇表面,封信唔係剩係比學生睇仲係比警謊政府睇
推呀!
我地同green object思想唔同
係啦
咪由佢割鳩d入去幫手既人囉
大家中大學生慢慢割啦
我敢保證再有下次唔會再有咁多人入黎幫手
街外人幫完手仲要比人割
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞