有冇巴打會自己打蠟?

161 回覆
0 Like 0 Dislike
留名, 前幾日玩左 5 個鐘

洗車
推泥
打粗蠟
拋光
上幼蠟
再做鍍膜

有DA Power

洗車
推泥
打粗蠟
拋光
上幼蠟
再做鍍膜

有DA Power

推泥係咪要搵水噴濕架車先?
鍍膜係水鍍?
其實美國買真係好撚平
美光Ultimate Compound只係8蚊美金
Interior detailer一支都係4蚊
Turtle Wax果d都係幾蚊美金

有無人想一齊買

真是好撚平 ,但我想買既野唔運香港

洗車
推泥
打粗蠟
拋光
上幼蠟
再做鍍膜

有DA Power

拋光即係polishing wax?
幼蠟英文又叫咩?
你知啦 隻隻都淨係寫英文
我粗蠟就買左3m rubbing wax

洗車
推泥
打粗蠟
拋光
上幼蠟
再做鍍膜

有DA Power

拋光即係polishing wax?
幼蠟英文又叫咩?
你知啦 隻隻都淨係寫英文
我粗蠟就買左3m rubbing wax

Wash
Clay
Compound
Polish
Wax
Coating?
LM

今日又黎

今日又黎

今日咁好天
最適合幫架車扮靚

乜都未搞,淨係尋日洗左車同噴淘寶蠟/鍍膜

洗車
推泥
打粗蠟
拋光
上幼蠟
再做鍍膜

有DA Power

推泥係咪要搵水噴濕架車先?
鍍膜係水鍍?

youtube search clay大把片
基本上係洗完車就噴clay lubricant潤滑住嗰陣推
冇嘅話用番梘水頂檔應該ok

今日又黎

好靚呀 成個程序搞左乜
自己坐開輪椅早幾日一早渣部車去油站洗車機洗車,跟住番停車場沬乾車身。
用龜牌蠟水打蠟最後再噴多次美光蠟水,都玩左4個鐘人都痴

部車係Freed😂😂😂,打唔到車頂 !

好想識d 電單車友一齊去洗車

x2
最好自己洗車,自己打獵
邊度有電先係問題

我跟上面巴打淘左支電批 唔洗濕電啦

無dual action.. 會唔會好易支支

我搵部錢7做下實驗

搵街邊啲車

好提議 不過唔夠膽

真心笑咗
其實美國買真係好撚平
美光Ultimate Compound只係8蚊美金
Interior detailer一支都係4蚊
Turtle Wax果d都係幾蚊美金

有無人想一齊買

真是好撚平 ,但我想買既野唔運香港

轉運啦

壓縮氣體冇人制
有興趣做拋光,可以去YouTube 搵下
AMMO NYC
CarPro
Autogeek
Chemical Guys

人地都係專做名車拋光保養,教點樣洗車同保養要用咩Product 。

本身想買淘寶野架,不過如果長用點解唔一步到位呢?於是買左支
xc3401 DA
機加兩支美光Compound
M105
M205
Gtechniq CSL Coating
有冇屯門天水圍元朗L一齊研究下
AMMO NYC
CarPro
Autogeek

人地都係專做名車拋光保養,教點樣洗車同保養要用咩Product 。

xc3401 DA
M105
M205

有性趣
泥膠淘寶果d掂唔掂?
有無巴打買過?
泥膠淘寶果d掂唔掂?
有無巴打買過?

買左舊落緊黎
利申新手
AMMO NYC
CarPro
Autogeek

xc3401 DA
M105
M205

有性趣

有性趣+1
打算復活節紅日搵日搞
AMMO NYC
CarPro
Autogeek

xc3401 DA
M105
M205

有性趣

有性趣+1
打算復活節紅日搵日搞

https://t.me/joinchat/AAAAAD_c5qI5Dt4gEOVk_g
一齊研究
其實係咪應該先上鍍膜後再上蠟?
我見人地話先上蠟後上鍍膜會無咁好既

Q8. 鍍膜前可以先打蠟嗎?
A : 前面說過鍍膜是小分子可以順利填補漆面毛細孔,蠟僅能在表層,如果在鍍膜前上蠟? 會發生鍍膜無法順利填補漆面毛細孔,僅能少部份填補,多部份在蠟上,對鍍膜的效果不但沒辦法發揮,而且還很容易流失,在鍍膜前打蠟是不對的(鍍膜後打蠟才是對的,較耐久的產品要在最下面),在鍍膜前應將車輛徹底洗乾淨,在無油無蠟的表面,鍍膜才可以順利填平漆面毛細孔,達到耐久耐洗的目的。
AMMO NYC
CarPro
Autogeek

xc3401 DA
M105
M205

有性趣

有性趣+1
打算復活節紅日搵日搞

https://t.me/joinchat/AAAAAD_c5qI5Dt4gEOVk_g
一齊研究

爸打你個channel 好似得你broadcast 到
AMMO NYC
CarPro
Autogeek

xc3401 DA
M105
M205

有性趣

有性趣+1
打算復活節紅日搵日搞

一齊研究

AMMO NYC
CarPro
Autogeek

xc3401 DA
M105
M205

有性趣

有性趣+1
打算復活節紅日搵日搞

一齊研究

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞