有冇巴打會自己打蠟?

161 回覆
0 Like 0 Dislike
決定過兩日去買美光ultimate 蠟+uqd自己試下打

巴打咩色車 我覺得美光麻麻

橙黑白色
電單車得幾忽位打 諗住美光穩陣
年半前新車做左鍍膜,而家喺amazon訂晒野諗住自己打
1 推淘寶泥膠
2 用turtle wax ice compound polish一下
3 用turtle wax ice sealant打兩層底
4 用nu finish polish打兩層
2-4都係7-8usd一枝
玩下,唔掂先俾人搞
1 推淘寶泥膠
2 用turtle wax ice compound polish一下
玩下,唔掂先俾人搞

未係亞馬遜訂過野,係咪易過淘寶?同一個賣家搞掂哂?
1 推淘寶泥膠
玩下,唔掂先俾人搞

amazon複雜過淘寶
同埋買呢D野佢唔會直接寄香港,要經美國代運運返香港
怕煩就喺香港D車鋪買,不過預起碼貴三四倍
1 推淘寶泥膠
玩下,唔掂先俾人搞

amazon複雜過淘寶
同埋買呢D野佢唔會直接寄香港,要經美國代運運返香港
怕煩就喺香港D車鋪買,不過預起碼貴三四倍

Thx
放棄 係香港買算
1 推淘寶泥膠
玩下,唔掂先俾人搞

compound->polish->wax(seal)
要compound 先好compound
自己坐開輪椅早幾日一早渣部車去油站洗車機洗車,跟住番停車場沬乾車身。
用龜牌蠟水打蠟最後再噴多次美光蠟水,都玩左4個鐘人都痴
自己坐開輪椅早幾日一早渣部車去油站洗車機洗車,跟住番停車場沬乾車身。

部車係Freed😂😂😂,打唔到車頂 !

部車係Freed😂😂😂,打唔到車頂 !

好想識d 電單車友一齊去洗車
1 推淘寶泥膠
玩下,唔掂先俾人搞

compound->polish->wax(seal)
要compound 先好compound

thanks
邊度有電先係問題
打完compound, 洗唔洗用乾布抹乾淨先再打finishing?
邊度有電先係問題

我跟上面巴打淘左支電批 唔洗濕電啦
邊度有電先係問題

無dual action.. 會唔會好易支支
邊度有電先係問題

我搵部錢7做下實驗
邊度有電先係問題

我搵部錢7做下實驗

搵街邊啲車
邊度有電先係問題

我搵部錢7做下實驗

搵街邊啲車

好提議 不過唔夠膽
dual 唔dual action有咩分別?
dual 唔dual action有咩分別?

DA冇咁易花(好似係)
上面話淘寶鑽果位巴打係DA定普通羊毛頭?
其實美國買真係好撚平
美光Ultimate Compound只係8蚊美金
Interior detailer一支都係4蚊
Turtle Wax果d都係幾蚊美金

有無人想一齊買

絕對有
有興趣夾既email我,oasis_liam@yahoo.com
睇錯打獵

我都係

我都係

我都係

屌 前幾日我都睇到係打立
但今日睇到打獵

paint sealant 有邊隻係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞