為左救中大嘅兄弟,你地竟然去到咁盡

305 回覆
5886 Like 23 Dislike
間鋪都消9埋
好多香港市民支持中大人
加油
想同大家講一啲嘢:

1. 最危險嘅時間並非今日日頭,而係今晚深夜至凌晨。因為有好多手足已經通咗一晚頂,非常疲倦。
建議:請輪更看夜,其它人休息,唔好搞到人人都冇得瞓。記者都要輪更,希望能做到廿四小時都有 live,唔好俾佢停!有鏡頭有安全,冇鏡頭會死人!

2. 狗隻有可能會用小隊伍攻打其它大學,來分散注意。但佢地之前一晚無法完全攻陷中大,一定非常憤怒,會步署其它辦法來進攻。大家要小心分析中大嘅地圖。中大係好容易會被包抄嘅地方,只有幾個入口,大家一定要識得搵定路走。

3. 小心環校路(環迴北路)!大家只係諗住守二橋,但係如果班狗由吐露港公路爆入環迴北路,大家就會被包抄!而且一旦被人佔據環迴北路,係好容易鏟上敬文、和聲同逸夫。仲有赤泥坪往逸夫小徑,小心在意!

4. 能守則守,不能守則退或躲。多樓嘅地方可以守一陣,留意邊啲大樓有兩個或以上出口,會幫助逃生。如果幢樓只有一個出口,盡量搵定可以藏匿嘅位置。切勿在空曠地方如球場、百萬大道等地方開戰,會容易送頭。

5. 中大以外嘅人,請圍魏救趙,所有家長車請隨時準備出發。
we shall never surrender
支持中大人!
連記正能量
呢個名諗起嗰條友就覺得唔多老禮
多謝大家

真正香港人
無可能輸
真·火車智利2.0
Tell Xi and Carrie,

We shall never surrender!
致敬
好撚感動真心
各位手足,請受小弟一拜!今日大家繼續努力!

光復香港!!
我哋仍然輸緊 0:5

但不放棄,我哋要有決心反勝🔥🔥🔥
有情有義香港人
唔好打飛機喇,一個不能少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞