自燃阿叔扮休班警在先

581 回覆
1020 Like 15 Dislike
你點睇d茶樓呀叔好鐘意講[你唔落街,警察會打你?]
燒得好!
你無野呀嘛
佢地強姦殺人之後仲要同佢地咁大愛?
黑警無一個係無辜
支持佢地既人同樣無人性
好似冇睇到報導話有水魔法師畀人捉 咁之前啲水魔法師去曬邊? 其實火:水威力簡直係1:100
None of my business
香港法治
一個post 又可以block 幾件平行時空友
天氣乾燥啫
其實冇一個成功嘅「革命」係冇殺人嘅
單方面被屠殺個方 即使人數再多都輸硬
休班警
佢哋要嘅係好睇,畫面靚
根本就冇畫面靚,企道德高地嘅革命
唔想睇到有人殺就唔好提革「命」啦 方別只係死個d係友軍 敵軍 定係 第三方
唔係要冇人被殺,而係要被殺嗰個原本係真係抵撚死到嗰種程度
香港文化太冇血性 唔敢革「命」嘅話 就算成功三罷幾多次都冇用
你話市民對警察,我同意個差別係天差地。
但係依家係市民對市民,就算係休班警,佢有警棍都好,都係一個市民。如果你話佢有槍,呢個係一個絕對武力既話就另一回事。

再者,你講權力,最上位果d管理層點解仲咁平安?佢地係狗主,d狗亂咬人,你會唔會教訓完隻狗,唔理個主人?

法治從來都係單向,白紙黑字,寫明邊d拉,邊d罰,市民幾野有權訂過條文?政府甚至問都唔撚問,如果法治係雙向既,蒙面法肯撚定過唔到!只不過世界好大,有d位呢d字係包唔曬既時候,我地呢d星斗市民就有位鑽,可以用番佢地既遊戲規則黎制衡番佢
如果個社會公平公正 秩序良好 政制偏向市民利益
個人點人火 真係好撚錯

但係呢家個社會
口講愛國嘅人 可以隨意打人 唔會被人拉 拉咗嘅唔會告 拍拍膀頭就放走
貼吓memo紙就要拉要鎖
日日幾乎都揾到屍體 死因無可疑
所有野有前因後果
唔好對弱者嚴謹 強者寛容
唔好咁易忘記 e.g.
721 831 有人被爆眼 有人被斬到開花 有人中槍
假如無呢啲事 我擔保佢係唔會點火
無講錯啊
但唔落街點抗爭?唔抗爭點爭取想要既野?
打唔係問題 重點係黑警制服完仲打 鬧佢幾句又打 無做 d 咩都照打 打黑社會都無咁狼死 示威者未行動升級之前已經當示威者係仇人咁打?
that's why 佢地咁克人憎
左膠果然係阻住全世界
話阿叔赤手空拳 你老母一陣拉低個手足 比警狗拉到 打到仆街唔知左膠又有無幫手彰顯法治

6月到依家 直播又有暗角又有 手足比警狗打到仆街 咁啲法治又去咗邊? 濫權得咁嚴重但我仲未見到法治出現,阿法治係咪死左啦?

左膠最可悲係盲目膜拜法治
Then who? 臥底比人發現圍毆 都只係眼部輕傷 點搞先
好啦好啦今個post引哂左膠五毛出黎
一次過block哂
連登空氣都清新啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞