交通意外對方唔肯賠錢

42 回覆
0 Like 0 Dislike
寫願意賠償姐係未賠啦
咁你咪去追返囉
寫願意賠償姐係未賠啦
咁你咪去追返囉

呢個有爭議,到時睇個官信邊個
你中招啦 寫左和解書姐係你和解左 你去邊都無用 你一定係係港島撞車

新界呀
佢肯比既就交換電話
但必需叫警察做齊野拎哂報案號碼
同時拎埋交通部電話
自己影相留證據
第二日去車房報價 再問佢個銀碼得唔得
得就收左錢先 唔比就call交通話要追究落口供
到有哂錢銀交收先好簽和解書

利申:次次都係我賠錢
佢肯比既就交換電話
同時拎埋交通部電話
自己影相留證據

下次會醒目,大吉利是第一次,平時都好小心,
但次泊車俾人hi 就無計。
即係其實點都報左警先
問多少少,去車房報完價係唔係咩都唔好整住?我上網seatch 話可能要公証行check 車做record 先追到
多謝巴打
教精你!
1. 即場報警影相紀錄,抄低報案編號
2. 口頭匯報比保險公司
3. 去車房/返廠報價但不維修先
4. 對家肯賠
4a. 對家唔賠,正式去警局落案同書面報保險。
教精你!
1. 即場報警影相紀錄,抄低報案編號
2. 口頭匯報比保險公司
3. 去車房/返廠報價但不維修先
4. 對家肯賠
4a. 對家唔賠,正式去警局落案同書面報保險。

多謝巴打
佢肯比既就交換電話
同時拎埋交通部電話
自己影相留證據

下次會醒目,大吉利是第一次,平時都好小心,
但次泊車俾人hi 就無計。
即係其實點都報左警先
問多少少,去車房報完價係唔係咩都唔好整住?我上網seatch 話可能要公証行check 車做record 先追到
多謝巴打

公證行record係去小額錢債審裁處claim佢錢個銀碼證據 多數比你真實維修個額要大 用法係佢唔肯賠你去落口供到警察正式告佢不小心駕駛而法庭又判佢有罪證明責任係佢你再去小額claim佢錢就要用到公証行報告 當然佢肯賠錢就當然唔駛浪費份報告錢 都要幾舊至一千
和解紙寫
對方願意賠償右邊車門噴油一次

今次當on9,咁下次應該點?
個問題係即時報唔到價,咁照報警,交俾保險搞?

肯賠係一回事,賠左未係一回事,正常和解紙會寫埋賠左d 咩,未賠就唔知你點表達
報唔到價可以大家傾左contact 先,寫低對方資料,之後拿拿臨搵人報價再溝通,如果價錢傾唔岩先再諗報警
無得咁樣簽左紙走左去先報價
你即刻call車房,叫佢俾個價你,你即時叫對家俾,佢俾左你地先簽

你咁走去搵車房報既話,通常係上面果個step傾唔掂數叫左慈母記錄在案先
你事後再拎個確實報價俾對家睇,對家屈服喇你就打去銷案
lm
on9就咪揸車啦
長知識了
on9就咪揸車啦

thanks on撚9
報左警落左口供,等緊對方落口供
請問我而家報左警,對方好似有意願賠但我冇對方聯絡,得警方有而我拎左警方聯絡,但佢就話佢要同對方再聯絡先,只係叫我等電話
但我唔知應該等幾耐,問過個聯絡警察佢只係叫我等,唔答我大約幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞