必睇!2020歐洲國家盃外圍賽最後兩輪出線形勢!

125 回覆
6 Like 6 Dislike
今屆外圍賽分十組,每組頭兩名出線,總共會有廿隊喺分組階段出線
剩低4隊將會經附加賽出線,附加賽席位將由歐洲國家聯賽嘅排名決定,每個League各有一個出線名額,將會由每個League頭4隊出唔到線嘅球隊參加
18-19年歐國聯排名:

如果一個League少過四隊出唔到線 ,剩底嘅附加賽席位會俾下一個League
而如果一個League有多過四隊入圍附加賽,非歐國聯小組冠軍嘅球伍就會抽籤,決定邊隊要去高級啲嘅League嘅附加賽

宜家小組出線形勢
粗體:主辦國
斜體:歐國聯小組冠軍
底線:宜家喺附加賽個Pool度
刪除線:出咗局

Group A

英格蘭:兩場攞一分
捷克:主場贏科索沃;和科索沃贏保加利亞;輸俾科索沃贏保加利亞兼科索沃主場輸俾英格蘭
科索沃:作客贏捷克主場對英格蘭不敗;和捷克贏英格蘭,捷克和保加利亞/和英格蘭,捷克輸俾保加利亞
黑山:局已出
保加利亞:仍然有機會踢附加賽

Group B

烏克蘭:線已出
葡萄牙:兩場贏咗就出線,或者贏到其中一場而塞爾維亞贏唔晒兩場
塞爾維亞:兩場要贏晒兼葡萄牙贏唔晒剩低兩場
盧森堡:仍然有機會踢附加賽
立陶宛:局已出

Group C

荷蘭:下場贏北愛;和北愛/輸俾北愛唔多過兩球後贏愛沙尼亞
德國:贏白羅斯兼北愛贏唔到荷蘭;和白羅斯兼北愛輸俾荷蘭;輸俾白羅斯最後一場唔好輸俾北愛
北愛爾蘭:兩場贏晒
白羅斯:肯定要踢附加賽
愛沙尼亞:局已出

Group D

愛爾蘭:最後一場不敗,輸嘅就要希望瑞士最後兩場輸俾格魯吉亞同直布羅陀
丹麥:下場贏直布羅陀而瑞士輸俾格魯吉亞;最後一場贏愛爾蘭
瑞士:下場贏格魯吉亞而丹麥贏唔到直布羅陀;兩場攞四分
格魯吉亞:肯定要踢附加賽
直布羅陀:局已出

Group E

克羅地亞:最後一場不敗
匈牙利:最後一場贏波;斯洛伐克兩場得一分
斯洛伐克:兩場贏晒;最後一場贏波而匈牙利最後一場贏唔到
威爾斯:兩場贏晒;和亞塞拜疆贏匈牙利
亞塞拜疆:仍然有機會踢附加賽

Group F

西班牙:線已出
瑞典:贏羅馬尼亞;兩場攞四分;輸俾羅馬尼亞而最後一場贏波兼羅馬尼亞輸俾西班牙
羅馬尼亞:贏瑞典兼對西班牙不敗/瑞典最後一場贏唔到法羅群島;和瑞典贏西班牙兼瑞典贏唔到法羅群島
挪威:兩場贏晒兼瑞典兩場得一分加羅馬尼亞兩場不勝
法羅群島:局已出
馬爾他:局已出

Group G

波蘭:線已出
奧地利:對北馬其頓不敗;輸俾北馬其頓而北馬其頓贏唔到最後一場
北馬其頓:兩場贏晒而奧地利最後一場輸埋
斯洛文尼亞:兩場贏晒而奧地利兩場輸晒同北馬其頓最後一場主場贏唔到以色列(已經肯定冇得踢附加賽)
以色列:兩場贏晒而奧地利兩場輸晒同斯洛文尼亞贏唔晒兩場
拉脫維亞:局已出

Group H

土耳其:對冰島不敗;輸俾冰島贏安道爾/冰島最後一場輸波
法國:贏摩爾多瓦;最後兩場不敗;兩場輸晒/得一分而冰島贏唔晒兩場
冰島:兩場贏晒,而土耳其同法國最後兩場都攞一分或以下
阿爾巴尼亞:局已出
安道爾:局已出
摩爾多瓦:局已出

Group I

比利時:線已出
俄羅斯:線已出
塞浦路斯:局已出
蘇格蘭:肯定要踢附加賽
哈薩克:局已出
聖馬力諾:局已出

Group J

意大利:線已出
芬蘭:兩場攞一分
阿美尼亞:兩場贏晒而芬蘭兩場輸晒
波斯尼亞:兩場贏晒兼芬蘭兩場得分同阿美尼亞贏唔晒兩場
希臘:仍然有機會踢附加賽
列支敦士登:局已出
依排睇咗啲關於意大利統一運動嘅書,發現到意大利統一嘅難度唔會比德國差,但係好少人關注,所以想試下同大家分享。如果有人想睇嘅話我先開始打啦
意大利!出線!
核彈,推
原黎馬其頓改了名做北馬其實
我要見到呢個post 12點前上熱門
波台輸緊
Group B

烏克蘭:線已出
葡萄牙:兩場贏咗就出線,或者贏到其中一場而塞爾維亞贏唔晒兩場
塞爾維亞:兩場要贏晒兼葡萄牙贏唔晒剩低兩場
盧森堡:仍然有機會踢附加賽
立陶宛:局已出
姐係如果league a 頭15久都直接出線
冰島都可以出線?
核彈❗️同的推爆佢❗️
又粗體又斜體結果又係打返晒d 字
搞咩
樓主無人性
仲有心情留意呢d野
點解蘇格蘭排第四輸緊塞浦路斯1分都仲有機會踢附加賽,而唔係塞浦路斯?
因為蘇格蘭歐國聯League C小組冠軍,附加賽席位係睇歐國聯排名決定
好好興趣
已追蹤巴打
請follow會員A_Milik
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞