【突發】攬炒團隊建立 200年黎首見嘅 英國「跨黨派國會香港小組」!

2601 回覆
6607 Like 9 Dislike
多謝攬炒團隊

想問點解主要打英國戰線?有冇團隊都會負責美國既遊說同宣傳工作?
屌你地真係好撚痴線
香港第一外交團隊
Push
第一,我無親自收過DM叫我幫手號召英領集會;

幫手號召就話騎劫,無收到DM幫手就話曬手拎頭,根本點做都係搵位入

第二,連登仔普遍唔睇好英國戰線嘅時候,由六月到而家我都係出盡力幫手打,搞過無數英國行動,點樣搶光環?

平時我都唔會得閒去數,而家就數俾你睇,淨係同你粗略計我地英國戰線嘅努力:

- 多次去信FCO
- 兩次成功投稿Financial Times
- 眾籌開啟《中英聯合聲明》戰線
- Boris Johnson 上任正日登報
- 台灣登報講《南京條約》
- 倫敦租紅色巴士突襲
- 製作多條英文化文宣、動畫短片

例子:https://youtu.be/S844iBxOsWo

- 砌英文網站 Standwithhk.org
- 砌聯署系統,發動英國本土聯署,合共動員20,000選民要求國會議員跟進香港情況
- 成立facebook page, IG, twitter, youtube
- 發動網上廣告攻勢
- 搞 8.16學界x攬炒6萬人「英美港盟,主權在民」集會
- 成功Labour 副黨魁Tom Watson MP拍片表態支持香港
- 成功邀請 Lib-Dem Heidi Allen MP親自為香港寫信寫聲明
- 成功邀請Conservative Bob Seely MP拍片表態支持香港

- 8.18搞英國2000人遊行同中国人對峙
- 8.19-8.21 聯同G20 團隊再登報
- 8.31 秘密遊說同運Bob Seely MP入香港,上前線
- 9.28 倫敦大遊行
- 10.3 親自聯絡58位議員跨黨聯署向Dominic Raab 施壓
- 10.7 緊急法 倫敦Tower Bridge緊急遊行、人鏈
- 不斷見MP,組織All-Party Parliamentary Group on Hong Kong 同出錢出力喺5/11 正式成立appg Hong Kong

落手落腳打,你話我搶光環,足夠未?
要鬥長命 睇d衰人比天收
攬炒巴
push
攬炒巴post必推
Love you攬抄巴
多謝攬炒巴無放棄香港人
甴近平
攬炒巴
多謝巴打手足,新嘅力量!
攬炒推!
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞