[請back up ] 東方有片影到 周同學出事地點上層外牆 有疑似血漬

168 回覆
170 Like 3 Dislike
點解唔拎牆上紅色野去驗,而係度9 估?
嘩屌個個位咁撚高,失足跌真係解唔通
想問有冇人諗過其實可能係俾車撞?

例如三樓撞落二樓,或二樓被撞

因為我諗唔明果個高度點樣可以盆骨碎同時又撞到頭

1.
如果自己跳欄,一定腳向下或四肢向下,要盆頭粉碎一係坐住落地或者打橫屁股落地先,兩種姿勢都好難發生。

三樓二樓高度黎講,頭或屁股是但一方落地先都已經卸走左好多力,唔會令另一邊受咁大傷。

2.
三樓被車撞或被人掟落二樓,呢個有可能。
因為係第三方既攻擊或衝力先可以令人唔會用手或腳去做防禦姿勢。
咁當然避tg都有可能,中國制tg勁左。
同時有人同記者都話十一點半後左右有防暴入過去停車場。

3.
遠處既海綿彈,可以係對面樓射過去停車場,有少少可能,但需要射中頭同盆骨。
或者先中頭,周同學訓低左,再被射盆骨
或者先中盆骨,周同學訓低左,再被射頭。

4.
俾車撞頭,由於訓左係路中間,再輾過盆骨。
所要要搵十一點後有冇車駛過二樓出車

各位請一齊諗下同搵下證據,我唔熟將軍澳地形
有大量警力的車場竟然唔係警方第一批到達現場,係咪有隱情唔可以現身
Popo 扔落去
有可能
而持槍指嚇FA停止救人更證明身有屎

比車撞都有少少可能

但中彈好難睇唔出
似,所以要fc係咪血先
佢身高同牆身高度唔差太多,即使中頭都好,應該唔過支點位跌出去,所以中彈機會不大。失重心呢個方向不大

一係主動跳出去,或者被人推落去
如果係海綿彈射中頭呢?
會唔會係藍絲/popo打到佢流血
push
幫推
所以可以先排除中彈,因為醫護一直都無講中彈
可能盆骨已重傷 分辨唔到係跌傷做成定其他做成?
盆骨碎左, 可能因為咁身體前傾撞面
但一層樓既力度會唔會有咁大我唔清楚...
手足位置個方向同d血漬冇散開, 我估車撞機會唔大
同意,睇NOW新聞報導影到圖中石壁就推翻避催淚彈而失足跌到2樓的說法...
唔排除醫生說法,或者對上其他巴打說法,有機會係被推跌至2樓,呼籲當日停泊3樓車主CHECK 車CAM ,如有周同學身影片段UPLOAD 上YOUTUBE或其他社交平台,仲有停車場的CCTV 一定公開交代。
失足真係無可能
一係被推,一係自己跳
如果用棍扑
個傷口同撞地唔同
猛扑扑到頭骨碎哂就唔知check唔check到....
證明到又點,黑警都係死唔認
然後你地覺得香港人會覺醒肯反擊?
係覺醒都唔係今日啦
香港人忍耐力世界級
眾籌重金求停車場事發片段
https://lih.kg/1695548
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞