[請back up ] 東方有片影到 周同學出事地點上層外牆 有疑似血漬

168 回覆
170 Like 3 Dislike
集氣!
唔知 我記得有個po入面有人提 之後有人話係油漆黎 所以要搵人fc下油漆呢個講法
Push
達噴漆同段片張相有啲出入wor
岩先再睇多左次東方條片
條片係東方個記者由事發現場樓上跑過去
右邊影住就係手足跌落去既位置
然後佢pan返過去左手邊就係果達紅色既野
有可能係手足跑到果邊俾速龍追到打頭,然後就即刻有血飛淺左去扶手位
但係速龍未捉到手足, 想向前跑多兩步落樓梯, 但係可能已經有其他狗阻住
所以就把心一橫想跳落二樓
但係雙手撐起既時侯就俾速龍從後扯起雙腳推佢落去(幫狗完全做得出殺人依件事)
所以先會係面朝地咁俾人發現
睇新聞片段當時有人係停車場進行緊高空戰術
而且睇物件同位置應該唔止一個人咁小
Push
多數高處跳落去個陣
腳落地都會出現髗骶骨受傷 (由腳傳力上脊骨到髗骶
我唔敢肯定, 但我諗手足跳個陣應該係清醒
俾人拋唔似會腳落地先
我知大家好想幫到手
但個人而言就唔建議花太多時間同心思係呢個位...

反而狗阻住救護車入好就確實
呢個根本冇得賴, 不如推呢個位好過
佢走到埋牆,比人禁低頭扑頭(一貫制服人方法) ,一邊扑,一邊有人抬腳將佢向下拋......

我一見呢張相即刻出咗呢個畫面......咁亦可解釋為何跌下去會high到外牆邊有血
Push
btw城塞嗰段係唔準確的
另一個post有講
哇屌
1.73米 示意圖見到 避催淚彈點解唔避係車後面
或者跑走 由頭到尾到底狗狗有無人係現場進行搜捕
或者便衣係現場捉人 自細學行都知人跌會手支撐
呢點好懷疑 但暈左俾人擲落樓又係另一回事
消防員同警察理論,消防員錯;教師教學生明辨對錯唔好學黑警,教師錯;校長支持學生,校長錯;律師譴責黑警破壞法律,律師錯;記者紀錄黑警暴行並公諸於世,記者錯;醫護人員盡忠職守救傷扶危唔俾警察入產房,醫護錯;全港百萬市民聲討警暴追究不明氣體外洩,都係市民錯。

千錯萬錯,唯獨香港警察無錯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞