[A/I] 進擊的巨人Tactics 為抽五星角獻出你的心臟 (3)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike

策略性守城玩法,派出角色/陷阱炮台等防守根據地阻止巨人入侵,不同巨人要不同角色克制(例如斬手/斷腳),有auto有掃蕩,輕鬆又方便

官網:
https://shingeki-tactics.jp

日本 App Store
https://itunes.apple.com/jp/app/id1276460076?ign-mpt=uo=8

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dena.a12025677

日本攻略wiki
https://gamy.jp/shingeki_tactics/shingeki_t-risemara

兵種分
炮台/陷阱:
戰士(單體/群攻):
突擊: 救人
夠SP可出大技

FAQ:

假首抽邊隻好?
打完教學,可免洗首抽 有4隻星可洗 (日本仔評呢4隻S級,但無兵長調查兵團大叔), 約翰/萊納比較好,兩隻都打單體,約翰隊長技好,萊納攻高d

現時邊幾隻人物最強 /最抵抽?
兵長/巨人版艾倫/五星三笠/艾爾文團長 (日本仔評SS級) :

里維兵長

兵長現時單體輸出最強,飛一轉攻擊五次,每次傷害會遞增( 2xxxx UP),而且SP範圍12m直線全圖高傷輸出,人類最強的士兵當之無愧

巨人版艾倫

巨人版艾倫為現時唯一SP可以變身巨人角色,單體輸出高,變身巨人後,一拳可以打2萬攻左右

五星三笠

五星三笠為現時最強群體輸出角色之一(呀妮第二),就算有班巨人雜魚突然出現,都可以高傷秒殺,SP為18m門前範圍直線高傷輸出,清門前巨人好幫手

艾爾文團長

雖然血少,容易比巨人打中返屋企,但單體輸出高 (可以去到一萬以上),隊長技為調査兵團攻撃力20%上昇(上面推介個三隻人物都係調査兵團),SP為現時最強拘束技能,可以係指定範圍拘束4隻巨人,如果遇上特別巨人(etc 女巨人),可以用SP捉住佢,再用兵長慢慢SM,非常值得抽

飛撲巨人/重拳巨人點打好?
出突擊兵對飛撲巨人斷腳/重拳巨人斷手,陷阱鎖巨人都係一個辦法

技能方面?
每個人既SP技都唔同,有buff能力出戰,有一次性大範圍傷害,有高部位破壞傷害
另外部份人有唔同特性

對上嗰post1001咗,開咗(3)比各位巴打絲打繼續交流
好難打

一衝埋去扣本部7成hp
巴打打本戰?我打本戰斬腳都破唔到防兩隻大巨人又秒晒我啲兵
係丫。。。。完全搞佢唔惦。。
其他巴打有無咩好方法
過就過到,打唔到3星未諗到計仔住
你排左咩陣?
難巴團長!!!!求你打救未過關嘅巴絲

暫時呢個陣,仲試緊,如果有新兵長、新團長同吸血鬼應該好d
差1秒
43+ 54 lv都夠打 勁
豆豆炮鎖大巨人再斬?兩個斬腳兵出一次就斷到佢儲氣?
係 不過你隻斬腳都要勁 我隻斬腳出技鎧巨一定斷
我隻斬腳marco未lv max剁都剁唔入一陣睇下youtube有無3星過關嘅片
睇日本人過130秒都有出2斬腳,開初未儲夠sp一定要連出2隻去斬腳先斬到第一次,之後第2次多數都儲夠sp,就咁出sp可以斬第二次
仲有一個打法 第一次等佢衝 衝完會爆甲 之後我地輸出 第二次就開技斬腳+輸出
lm學打鎧巨
關卡有難度唔緊要,但唔明白點解要限時想爆體試下陣都唔得
好方法,下次又試下先
想用石過noway
兩次機會內斬死鎧巨人無咁嘅把握用呢個打法
過住頭二關先 第三關用安全方法clear左先 慢慢再3星
依家拎住6張半週年劵, 又抽唔到
個活動又就黎完, 都唔知有咩用
岩岩新加入
點解轉唔到日文 用緊英文
300石抽到隻5星 係咪儲石等up??
頭兩關過咗喇,本戰露晒底,平時練兵不足
巴打down咗國際版?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞