終於真係有手足活生生死喺大家臉前 我真係好撚崩潰

302 回覆
2085 Like 38 Dislike
啲人嬲完係繼續番工,話就話不割、不分化
但係出黎既人就愈黎愈少
個個去哂食黃店、買贖罪卷

班狗既策略係針對你地既懦弱
佢地只係keep住番工,唔會突然有日消失左
拖愈長,啲人愈麻目
慢慢磨到冇哂火,磨到啲人唔再出
支共廿幾年造既冷漠、人和人之間無信任、過度競爭既社會係成功

令到人們之間好難有共同體感覺
地下化

硬碰硬 無得玩

要羸就靜靜地羸
香港人欠缺一種衝動
你開呢個post
其實同上IG叫無分別
未死呀屌你
咪撚亂傳啦
呢D野都可以唔FC 係咪痴撚線架你
就算唔死 個腦咁樣切咗d
醒返都可以變植物人 或者智商行動能力受損

唔知大家對 生 同 死 點睇
對我嚟講 咁樣會係生不如死

當然我相信總會有奇蹟 希望同學可以無事
香港人 真反抗
屌你把烏鴉口
都未死
醒啦香港人
show blocked user - 寶福山雅治🎸
完全封鎖
冇錯 樓主個標題咁樣寫 感覺唔係太好
希望手足大步檻過

但起連登你只會聽到:
畫面唔靚,美國佬唔鍾意
望天打卦,希望美國過人權法之後成班狗突然自焚

唔係直播警犬殺手足唔算

得我一個?不了 唔想死 有人出一定跟

番工,休息,散水同鍵狗已經excluded
Sorry我覺得佢哋全部都好慘 亦都好忿怒
話我自私都好 但我只係唔想成為下一個犠牲的人!
我日撚日都聽住隔籬部門啲藍絲曱甴講偉論,忍得好撚辛苦
「好人好姐點會喺嗰度避催淚彈」「你唔同人嘈又點會被人咬耳仔」然後又可以講得出「被人圍毆好慘,雖然佢做咗啲衰嘢但都唔應該咁對佢」。唔通打爛塊玻璃會罪大惡極過斬人?我屌你老母冇撚邏輯冇諗良知,仲成日係度話依家啲大學生讀咁多書都只係識用暴力、冇啲修養。書又係你地上一代要我地讀,讀完出黎我地有唔同睇法你又要屌我地讀屎片,冇撚嘢呀即係你地老點咗我地讀屎片啦,話我地係曱甴因為我地都係曱甴生出黎嘛,獅子山精神咪就係小強嘅生命力囉死蠢

屌冇嘢喇繼續做嘢
所以濫捕 先搞和理非
hug
振作
正解,上少啲連登吧
個個都驚下一個比人拉嘅係自己
講真我都好驚 自己會比人拉 比人扑穿頭 被消失
但係如果個個都咁撚自私
做民主free rider 呢個社會就會自然死亡

當然我都好認同黃色經濟圈呢d長期戰線
但真係要長期持續keep得住
只有贏先可以真真正正幫到呢場運動犧牲既所有人頂住啊大家
香港人大部份想赢

不過可唔可以你幫我,或者叫美國佬幫我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞