終於真係有手足活生生死喺大家臉前 我真係好撚崩潰

302 回覆
2085 Like 38 Dislike
我真係諗唔明 個社會仲想要有人受到幾嚴重傷害 係咪死得一個唔夠多
仲要未計一直搵唔返 失蹤嘅 被自殺嘅 到底大家想點

一開始又話如果有人被姦就點點點
性假受害者行埋出嚟都話fc唔到

有女fa爆眼嗰陣又全民轟動 一日咁多
之後有印尼記者爆眼就wfc (甚至612本身已經有位老師眼部中槍都好似冇人理咁)

一開始開第一發實彈又話點點點 真。核彈
到101比人射心口,好彩叫做死唔去,又係得個嬲,連女fa嘅群情洶湧情度都去唔到
過咗一個月已經開始淡忘

104又話出蒙臉法就學烏克蘭咁真。暴動,結果出完,班狗匿埋任你哋拆下鐵,破壞下死物
發洩完之後大家就無,說好的真。暴動好似流浮山刀手咁,行極都未行到落嚟

到今日真係叫做明面上「第一個被警暴殺死」 無論係避tg失足自己趺死,定係比狗追到逃跑趺死,甚至係中槍而趺死都好
都真係完全係「因為警暴而死人」,但係完全感覺唔到香港人嗰種憤怒,甚至係完全比唔上女fa右眼中槍咁大件事咁

到底係我問題定係個社會有問題
點解香港人適應能力強呢個能力用曬喺適應警暴上面

到底幾時「憤怒的香港人」係可以發出佢嘅怒吼
然後作出實際行動,又唔係post ig/好嬲啊,之後就算

人哋真係付出咗佢活生生嘅生命,喺大家面前犧牲
到底要點先可以喚得醒香港人

我真係好唔想咁講,但係依家真係手足比大家當曬係condom
成日都話不割蓆

我可以好撚肯定咁同你講,只要你見過你身邊嘅手足喺你臉前,喺你身邊比人拉/中槍倒下/比人打到爆缸,而你出盡所有方法都救佢唔到,你係真係會永遠都忘記唔到嗰幕,係真係一諗返起都會好自責好辛苦好想喊

前線唔怕自己犧牲 真係淨係怕犧牲得唔值得
香港人 求下大家 幾時先可以醒啊
未死,屌
香港人幾時先肯進化

下一個就可能係你/我
肯還拖未 肯無限期三罷未
唔想出現

民主烈士永垂不朽

終於唔再係大中華膠專叫口號
所謂真核彈只係retweet比Solomon 睇
肯罷工未啊香港人 冇撚用
我真係寧願係我炒車
好撚無助好撚心灰
票乜撚野賞
票你老母
依個制度下既議會 有撚用咩 票償
同埋就算唔死 佢個腦嘅情況咁唔樂觀
可能都係生不如死 呢個結果 呢個情況 大家願意見到
大家仲願意接受咩
係都要人死係你面前先醒都算(其實周同學唔係第一個比黑警殺死既人)
如果仲可以做隻豬繼續食玩瞓
甘我會放棄呢個香港
因為香港人無資格擁有民主同人權
當下心情即刻灰左
有咩行動一定隨時候命
我都想問好耐。
push
推呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞