[長期抗爭] 黃色經濟 之 區塊鍵(blockchain) 政治實驗藍圖

87 回覆
35 Like 2 Dislike
其實我覺得喺民主嘅內在缺陷但如果可能可以實踐到民主制度我覺得可以一試
其實建立左個平台 等黃店可以互相幫忙 我地去消費累積夠一定金額再有優惠 之後再推coin會更好
good idea

好似上面3毛(失業)爸打話齋 一開始ROOT幣可以當喺一個消費卷 (另: 贖罪卷) 去吸引和理非喺財政上支援黃店

而大家又可以送ROOT幣俾學生/失業手足 俾佢地去黃店消費

其後先發展為黃色經濟圈通用支付方式

民主其實真係有好多問題,佢只可以排斥到小數而唔係決定到對錯,即係好似火車軌問題咁究竟應該殺五個人定殺一個人
當然獨裁更加多問題
我地要幫黃店涯過左呢關先至可以再繼續落去
我只係八掛
bitcon一出就開始留意
同有睇其他人對佢既研究同運作原理
呢D其實網上同youtube都大把

首先
最實際係養起黃店
等藍店收皮
由黃店主導返個市場
藍屍陣營就只係一班冇經濟力
攬住舊棺材本等死既死老野
其實真係好值得去做
反而係交易速度問題。
我當大家肯試,你唔夠礦工(?)去支持個交易過程,你唔會好慢咩?
如果你能夠搞到八達通咁方便,我相信大家唔介意試。
快慢可以靠技術解決,例如可以照抄nano( 其中一隻cryptocurrency,BTW 印象中好似係中國公司 ) 就可以好快, 幾秒內完成
即使係行ERC20既stable coin, 一般都可以幾分鐘內完成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞