(文長)其實科大人係咪甘心做隻豬?

100 回覆
140 Like 7 Dislike
尚德邨有科大學生躲避催淚彈期間由3樓墮至2樓受傷

大批防暴警察凌晨過後,在將軍澳尚德邨及廣明苑外圍施放多輪催淚彈驅散,亦多次向民居平台發射催淚彈。現場消息指,至少三人受傷,被送上救護車,其中一人由擔架送上救護車時需要固定頭部。科大學生會證實,其中一名傷者是科大本科學生,懷疑躲避催淚彈期間,由3樓墮下至2樓受傷,須送院搶救。傷者家人及科大學生會成員已到醫院了解情況,據悉傷者需要接受手術。廣明苑業主立案法團主席柯耀林表示,防暴警員午夜後向停車場上層發射催淚彈,有人從尚德邨一個停車場3樓跌至2樓,傷者當時出現失禁及血液呈濃稠,估計他是被催淚彈擊中。柯耀林有參加區議會廣明選區,同區參選人為現任區議員﹑民建聯莊元苳。

科大人醒未?我地嘅同學宜家有機會變植物人,仲覺唔覺得政治係唔關自己事?
陣間六點Atrium 為周同學集氣。希望見到大家。
push
琴日去左科大個集會 明白有啲同學都好care 呢件事
但我一落到車 見到一群人 等巴士既等巴士 等校巴既等校巴 好似平衡時空咁 大佬呀 我讀中大都特登黎支持科大同學 反而你地啲同學好似無我地外來既同學咁care 咁 大佬呀自己科大自己救呀 連最基本既連儂牆都好似唔見有 唔好話集會唔夠人聲勢唔夠 科大人爭氣啦好嗎
科大人政治冷感唔講得笑,讀書緊要過所有野

可能係我too young too naive
琴日都有返去,唔夠人
作為朱朱年代既舊人,依一代算肯出聲同做野
加油
最早出聲明咪科大校長囉,好似係爆立法會嗰陣呀嘛
UST 得商科理科呢D
香港港豬大學
比埋喇
唔係科大人 但push
Piggyu
比埋 pls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞