想買YAMAHA YAS-209 SOUNDBAR

55 回覆
1 Like 1 Dislike
買個hdmi hub
巴打借問聲onkyo ls7200 點睇
啲聲得唔得?考慮想買
先利申: 完全唔識音響, 只係想買舊野豐富下間屋

用左幾日音質方面就正常, 用apps轉唔同mode出黎個效果係唔錯.
Bass同surround都滿意, 依個價位我諗都入得過.
建議親身去試下
我都心動緊209 & 三叔q60r,後者好似支援多d音樂串流 airplay 果類

呢兩枝我都有諗,睇戲覺得差唔多,聽Eason concert 嗰時就好明顯,三叔開surround mode 聽好強,好聽過209, 立體好多。 我唔知三叔嗰枝平日睇電視會點,因為209 有個clear voice, d 人聲出好多,唔係一舊舊平時用就無咁好。搵人試埋三叔然後比d comment pls 。 不過三叔呢枝嘢唔係百老匯力推應該無人會注意佢
係,百老出依個價抵玩。76今日出左評測講q60,佢都有比comment 3叔依隻好過209。
我都想買條soundbar 睇電視用 呢兩條都未聽過
76 出post 係收錢賣廣告 評測一定話好
自己去聽為實
209 有係通利聽過,入門黎講都唔錯,但支援alexa我又完全唔等使 考慮差唔多既就不如q60
我都考慮緊呢兩隻
q60好少開箱評價
依個價好似唔多牌子簡,sony 好似麻麻
睇下netflix同聽下歌,應該q60都ok既
同時間試哂兩部機
q60 清晰 有立體感 聽歌都好
209 好似一聲道咁 無立體聲 有層紗咁
Q60秒勝209 唔諗即比錢 過年前有新機玩
尋晚睇到百老仲有q60r $2990
我都去左通利showroom度聽左209、207同408t
408t 有埋後置 不過蝸居都係算數啦 但聲係唔錯 反而佢個apps覺得有點煩。
最後大家買咗邊部?
Q60 今晚試幾套戲 立體感唔錯
我以前玩5.1 但因為我想簡單 所以換
我見samsung 同有harman kardon
所以簡佢
諗緊q80 定 ls7200
樓主最後買左邊支?
我而家都糾結緊yas-109 or yas-209
幫襯左三叔q60
209 入門都唔錯,錯過左預訂,所以買左三叔。
三叔歌好聽過209
利申木耳
我屋企人買左支pioneer sbx-101,未送貨到時再聽下咩料子...
百xx 匯豐卡仲係2990
我估佢跟著匯豐冬日賞定咩賞 去到2月尾就完
早幾日幫朋友問,好似冇哂貨,要訂
依個價 入門級,我覺得都抵玩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞