一人一個柒interview經驗

107 回覆
3 Like 0 Dislike
聽唔到interviewer D 英文
搞到笑左出聲
問我遇過咩好緊急既情況 我話俾人反鎖左係廁所半日佢問咁有咩咁緊急 我話因為我出唔到去

答完我都忍唔住笑
問我遇過咩好緊急既情況 我話俾人反鎖左係廁所半日佢問咁有咩咁緊急 我話因為我出唔到去

答完我都忍唔住笑

大陸請伙記
應徵時要求佢地連自己相片一張
仆佢個街
佢真係俾張自己微訊三七面自拍照黎
講講下野嘔

答完我都忍唔住笑

Group discussion
條友用英唔知問咗我啲咩 我聽唔明答咗yes
跟著全部人
到而家都唔知佢問咗咩乜
俾人問點plan 個career path 。我話努力工作,之後學有所為回饋社會
一入房時踢到張櫈, 成張櫈跌左落地, 個HR笑左出聲
跟著全部人
到而家都唔知佢問咗咩乜

最怕就係Group discussion上次吹水吹太大有條撚樣吱聲咁笑出黎
跟著全部人
到而家都唔知佢問咗咩乜

可能問你
Are you free tonight
叫我自我介紹1分鐘,我唔小心講咗3分鐘
比人問d好detail technical既會計野 鳩up左一輪 佢話我唔適合叫我走
香港考會計師都open book啦老西餅屌佢老母臭西
講講吓打乞痴
有手手掩住但成手鼻涕
仲要人畀張tissue,話小心身體
有次過左HR 1st in,即刻2nd in見印度人阿頭,講左堆印度口音既英文,
我完全聽唔明,答唔到佢問既野,後來條友講左堆野走左,
咁我弱智咁坐係度等左半個鍾
之後有人經過問我做咩事,我話等個interviewer,
最後印度佬落黎講左堆野,
我大致聽到「你做咩仲係度,我同你講左你可以走」
見sales engine
因為本身都唔想做, 但班HR又好好人成個氣氛好輕鬆(懷疑一早請左/內定左人, 個dept head可以全情唔係到 )
結果開始鳩問鳩答, 佢問我優點, 我話我識讀心, 知道啲客諗咩
講完班HR仲chok住個微笑樣, 我心諗有無咁pro
答答下問題講錯左隻字,之後好自然講左"唉痴線"然後個hr笑左不過份工最後都有請到
睇下男or女,有冇著絲!
有次過左HR 1st in,即刻2nd in見印度人阿頭,講左堆印度口音既英文,

遲到連in都冇得in
Nonjupas interview小組討論駁人個陣隔離條友笑左出聲

依個真係柒過關家姐
[member]唔話你知[/memder]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞