用3D打印機整咗把FF15究極之刃

90 回覆
70 Like 5 Dislike
[quote]
你果部幾大先,我果2部好似係30直徑x60高

要打磨噴灰,重覆十幾次先上得色,如果上學可以去我哋個studio學

xyz axis ratio即係咩意思

又想係度賣廣告

重點來了

有興趣又有咩所謂
唔識 tune 機唔建議taobao買機

利申 玩開自組3dp
清開公司既?
我想問我上網睇好多tutorial係教人兩個object合埋一齊用Boolean
但我個prof話就咁放埋一齊/combine都可以print出黎,如果係得就唔洗煩 因為用boolean好易搞爛個model

有冇玩開3D打印機嘅巴打交流吓

巴打 有冇見過台灣有隻料好靚

右邊戈隻
我想問我上網睇好多tutorial係教人兩個object合埋一齊用Boolean
但我個prof話就咁放埋一齊/combine都可以print出黎,如果係得就唔洗煩 因為用boolean好易搞爛個model

要睇係畫果D係咩野, 如果係SOLID就無問題, 因為OUTPUT時係要CORE空入面, 如果你一畫就有厚度, 你就咁COMBINE都一樣係做SHELL時都會出現問題, boolean唔係會出面爛面既主因, 係你用咩SOFTWAER轉STL先易出問題, 如果用工業級既, 好似PRO/E, freefrom呢D基本上無咩問題, 就算solidwork轉出黎一樣都會有爛面

要睇係畫果D係咩野, 如果係SOLID就無問題, 因為OUTPUT時係要CORE空入面, 如果你一畫就有厚度, 你就咁COMBINE都一樣係做SHELL時都會出現問題, boolean唔係會出面爛面既主因, 係你用咩SOFTWAER轉STL先易出問題, 如果用工業級既, 好似PRO/E, freefrom呢D基本上無咩問題, 就算solidwork轉出黎一樣都會有爛面

我用maya blender
未boolean之前去做Stl check係大部分都冇問題
咁樣早知我唔boolean啦 最尾執到我死 因為要畫啲勁nubrs嘅野 但又要轉返polymesh
整個1:1薰

要有STL file先

印完都唔會靚得去邊
整一把要幾錢

如果上色成品可能9000左右

貴在?

人工

未計電費
仲要炒件
印完仲要組裝
又要加工
佢印出嚟一層層好撚多紋
有排搞
搞完又要上色
清開公司既?

唔喺,ive fresh grad 打工仔

冇必要boolean(好似喺
因為output stl就會變咗一舊嘢

我部機就一定要BOOLEAN, 如果唔係一舊野, 仍就會排左2年野出黎, 同埋我出D件好簿料, 一般只係1.2mm內, 唔BOOLEAN仲多爛

我部機就一定要BOOLEAN, 如果唔係一舊野, 仍就會排左2年野出黎, 同埋我出D件好簿料, 一般只係1.2mm內, 唔BOOLEAN仲多爛

用咩slicer

要有STL file先

印完都唔會靚得去邊

咁你把劍印完出黎都係要噴灰打磨上色啫
好型棍

要有STL file先

印完都唔會靚得去邊

咁你把劍印完出黎都係要噴灰打磨上色啫

但喺人像呢啲好難磨

用咩slicer

我用freeform/pro/E做OUTPUT, 唔洗slicer
樓主讀咩科?
好靚
樓主讀咩科?

cloud
[quote]
你果部幾大先,我果2部好似係30直徑x60高

要打磨噴灰,重覆十幾次先上得色,如果上學可以去我哋個studio學

xyz axis ratio即係咩意思

又想係度賣廣告

重點來了

有興趣又有咩所謂

屈機
想知打磨手工幾錢
想知打磨手工幾錢

睇幾大
想知打磨手工幾錢

睇幾大

約大盒檸檬茶,要四個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞