用3D打印機整咗把FF15究極之刃

90 回覆
70 Like 5 Dislike
pla點上色
玩緊部淘寶delta 1000人仔有找

巴打可唔可好講多啲你部機 delta有個問題....x y axis大細個ratio唔知點tune.... 睇人講好似冇得救

你果部幾大先,我果2部好似係30直徑x60高

要打磨噴灰,重覆十幾次先上得色,如果上學可以去我哋個studio學

xyz axis ratio即係咩意思
整一把要幾錢
pla點上色

巴打可唔可好講多啲你部機 delta有個問題....x y axis大細個ratio唔知點tune.... 睇人講好似冇得救

要打磨噴灰,重覆十幾次先上得色,如果上學可以去我哋個studio學

我估係想話stepper 既ratio,即係每step等於幾多mm
實際例子係想印個10x10x10mm既cube
結果出黎係9.9x10.1x10咁樣
利申:以上全部靠估
pla點上色

我估係想話stepper 既ratio,即係每step等於幾多mm
實際例子係想印個10x10x10mm既cube
結果出黎係9.9x10.1x10咁樣
利申:以上全部靠估

呢個應講喺未調平導致,或者部機砌得唔好

我果部每次開波都會自動調平先印,未見過有呢種情況
整一把要幾錢

如果上色成品可能9000左右
整一把要幾錢

整一把連上色一個星期得唔得
整一把要幾錢

貴在?
整一把要幾錢

貴在?

人工
[quote]

又想係度賣廣告
我有SLA, 巴打想打野可同你報個價, 包送上門
整個1:1薰
整個1:1薰

要有STL file先
留名等睇全套幻影劍
嘩 勁野!
3Dmax畫完要唔要set d咩?
先可以export做stl檔?or obj檔?
我怕佢爛面 之前印出黎炒曬
3D Printing Material $100-$250/500g

如果舊野係一件過就唔使點set
反而切片software果度好多野Set
點炒法先?會唔會係未tune好部機?
賣返出去有得賺?

3D max果D轉STL都會有爛面, 一係學SOLIDWORK同PRO/E, 不過呢D太貴, 家下有D真頭係Sculpt個STL出黎, 平既有 3D COAT, 呢隻係STEAM都有得賣唔係貴, 轉出黎既STL唔錯, ZBRUSH都多人用, 不過轉D STL出黎又爛到PK, 根本要重新畫過.

3D max果D轉STL都會有爛面, 一係學SOLIDWORK同PRO/E, 不過呢D太貴, 家下有D真頭係Sculpt個STL出黎, 平既有 3D COAT, 呢隻係STEAM都有得賣唔係貴, 轉出黎既STL唔錯, ZBRUSH都多人用, 不過轉D STL出黎又爛到PK, 根本要重新畫過.

原來係咁
3d機依家要幾錢?
不如整源氏嗰把龍一文字
3d機依家要幾錢?

好似家用既1千到5千都有, SLA有家用, 但OUTPUT好細, 只係100mm^3咁大, 為港紙2萬左右.

工業用大陸貨35萬港紙左右, 最靚既意大利機做珠寶用既就300萬左右
想睇父王之劍
好手藝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞