iMac vs Macbook Pro

58 回覆
0 Like 2 Dislike
過來人,之前MacBook pro retina 15" 2011換左iMac 4K。但係覺得有時候始終唔方便,所以換左MacBook pro with tb 13" 打算加Monitor,覺得比iMac好。

唔方便係咩意思
屋企細細基本上唔會係房以外做野

可能會想係床到用電腦,帶出街,返香港用(我唔係香港)
未試過用trackpad
執相係咪用返mouse好d
過來人,之前MacBook pro retina 15" 2011換左iMac 4K。但係覺得有時候始終唔方便,所以換左MacBook pro with tb 13" 打算加Monitor,覺得比iMac好。

唔方便係咩意思

我係為左攤係張床用而買macbook 唔買imac ,真心好爽

唔方便係咩意思

我係為左攤係張床用而買macbook 唔買imac ,真心好爽

攤係床用iPad仲開心
自從買左部macbook pro 15 w/ TB
冇再掂過部5k imac
長遠黎講就imac啦,抵用
利申: 4k imac + air 13"

你部imac用左幾耐

差唔多一年
未試過用trackpad
執相係咪用返mouse好d

求教
點解唔砌部HACKTONISH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞