iMac vs Macbook Pro

58 回覆
0 Like 2 Dislike
唔帶出街一撚定imac, 5k mon 都值返晒
Mbp就買15"

Imac就買大mon

我自己就覺得mbp扺玩啲

mbp 15如果要帶出街又好難拎

放書包

2015係重啲但抵屌
2016輕啲但好似有啲問題

最新話keyboard同電池有問題

急用咪玩住2015先囉

唔急不如砌機

反正你budget咁高

砌notebook
iMac 就等6月更新先
Macbook Pro可狗衝,但on9 USBC
Macrumors buyer guidelines 可參考

利申等緊6月
imac 但retina冇撚用
mac mini 配eizo
iMac 就等6月更新先
Macbook Pro可狗衝,但on9 USBC
Macrumors buyer guidelines 可參考

利申等緊6月

tpye c會流行 傳緊iphone都。轉type c
長遠黎講就imac啦,抵用
利申: 4k imac + air 13"
mac pro 5.1 雙CPU 版

你部imac用左幾耐

諗過mini但驚好快就會慢
13"MBP w/ TB + 24" Mon開心使用中

等遲下出多幾款曲Mon支援USB-C會upgrade

同埋仲搵緊一款啱用嘅adapter

諗過mini但驚好快就會慢

冇ssd 輸成條街
macmini2014 +250GBssd 開心使用中

先3000$
自己一向用PRO 再駁MON
有哂KEYBOARD 同TOUCH PAD 自己再加MOUSE

我都有諗過賣左佢換IMAC
最後都係唔捨得
來緊都係換一部DESKTOP PC算
咁樣彈性大好多

但老實講IMAC 成件 1PIECE PRODUCT
真係好靚 好ART

但間屋咁 所以算9數

間屋

個價錢夠買一部功能好的PC加一個好靚的mon
macmini2014 +250GBssd 開心使用中

先3000$

自己換

我有部5k imac 想買air13" 但又驚好少用 有時想轉下環境做野都得 唔洗成日留係屋企
過來人,之前MacBook pro retina 15" 2011換左iMac 4K。但係覺得有時候始終唔方便,所以換左MacBook pro with tb 13" 打算加Monitor,覺得比iMac好。
如果你可以坐喺同一個地方好多個鐘頭咁就iMac
desktop U效能實在差太遠喇

我有部5k imac 想買air13" 但又驚好少用 有時想轉下環境做野都得 唔洗成日留係屋企

利申 出街會用tablet
imac真係好大投資 第時想換機二手市場有無人買架 macbook好似活躍d
過來人,之前MacBook pro retina 15" 2011換左iMac 4K。但係覺得有時候始終唔方便,所以換左MacBook pro with tb 13" 打算加Monitor,覺得比iMac好。

唔方便係咩意思
屋企細細基本上唔會係房以外做野
mac app store其實多唔多野玩

不多免費

多付費

不多免費

多付費

d戲好似幾新幾齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞