因為消防死,大家已經失去咗理智(2)

60 回覆
5 Like 9 Dislike
比錯負皮
真係好多打手

有打手推緊舊post返上水洗版
個post屌好多人無理智其實係錯唔晒
頭十頁仲有人以為兩條友係摸黑有水入山
頭十幾頁未有人講佢發燒
第十幾頁a________ record 巴打先話
唔係佢地報緊急情況消防係唔會夜晚上山
大家先知

即係頭十幾頁大部份人係mud7都唔知就屌左先

你睇完40頁野屌佢話屌你地無理智屌得唔岩?

佢係抵屌 但如果
如果佢唔係爆林+黑警+發燒+屌人救得慢係咪仲係咁抵屌?

後面個兩樣係十幾頁後先彈出黎

個天氣有問題一早知
座山又唔係特別易行,求其搵張地圖望下都知
爆林都係好早就知

咁都唔屌得?

認真,你當無發燒無屌消防
當時你又唔知佢係有無plan 爆林(依家我估無啦 有plan就唔會發燒入山)
當時如果佢地無催消防(問左十幾頁先知佢話發燒 消防先要摸黑入山)
咁件事(無人講過佢地有無行山經驗)可以係
有兩名行山高手挑戰爆林失敗
原本諗住朝早好天入中午出點知迷路旁晚求救 旁晚先開始大霧夜晚先有雨

當然事後會有人恥笑佢地不自量力

挑仲話自己行山高手多年經驗咁

但係消防員入夜救佢出事 矛頭仲係唔係會咁單單指向佢兩個先?

緊係屌啦,天文台有天氣預報架嘛,行山好手唔會唔睇天氣預報就去行山掛?

如果真係「好手」/「高人」就點都有晒地圖指南針先去爆林,至少知自己喺邊,同埋會諗點應變

成座山點行都係6公里最盡,你喺入面住何一點向求其一個落斜方向行3公里一定見到行車路面

俾夠4公里上落大斜,兩個鐘點都走到出黎,要幾差方向感先會蕩失路?

行山唔係話你知方向你要爆林,一味向前行就係
吊手岩一帶係有超多小路,穿越好多唔同既險澗
而呢D路並唔會係地圖上顯示
係大霧既環境下,你見到兩條方向相似既下山路徑都夠你死啦
冬瓜豆腐改全家仆街死無全屍

多撚謝你條柒頭入黎推post囉波台垃圾屌你老母
頭十幾頁未有人講佢發燒
大家先知

佢係抵屌 但如果

個天氣有問題一早知
爆林都係好早就知

咁都唔屌得?

當時你又唔知佢係有無plan 爆林(依家我估無啦 有plan就唔會發燒入山)
當時如果佢地無催消防(問左十幾頁先知佢話發燒 消防先要摸黑入山)
原本諗住朝早好天入中午出點知迷路旁晚求救 旁晚先開始大霧夜晚先有雨

緊係屌啦,天文台有天氣預報架嘛,行山好手唔會唔睇天氣預報就去行山掛?

如果真係「好手」/「高人」就點都有晒地圖指南針先去爆林,至少知自己喺邊,同埋會諗點應變

成座山點行都係6公里最盡,你喺入面住何一點向求其一個落斜方向行3公里一定見到行車路面

俾夠4公里上落大斜,兩個鐘點都走到出黎,要幾差方向感先會蕩失路?

我個爆林係乜,啲所謂小徑好多唔係人行出黎
但係如果蕩失路最基本爆林方法就係向某一個方向盡量直線爆,你望下上面地圖啲谷位長極都係2km,可以行幾耐?

但係如果佢地繩都無條,刀又無嘅話一開始就唔應該爆林,天氣就更加唔洗講
頭十幾頁未有人講佢發燒
大家先知

佢係抵屌 但如果

個天氣有問題一早知
爆林都係好早就知

咁都唔屌得?

爆林係乜,啲所謂小徑好多唔係人行出黎
但係如果蕩失路最基本爆林方法就係向某一個方向盡量直線爆,你望下上面地圖啲谷位長極都係2km,可以行幾耐?

但係如果佢地繩都無條,刀又無嘅話一開始就唔應該爆林,天氣就更加唔洗講
其實你覺唔覺得你好撚無謂兼無聊?
我係上個post有留言撐樓主
理據唔係撐黑警,我自己亦以黑警稱呼佢
咁我又有冇撐過警?非黑即白,屌你地盲撐盲反=撐警,此為第一樣On9
Ps. 想狙擊我既話,我既留言係上個post最尾5頁左右,fyi.

第二,你開呢個post,一堆廢話修飾自己想狙擊人既舉動,但係又唔撚做summary/quote番晒你講既撐警撚,五毛出黎,此為第二on9

第三,玩資格論。睇埋你留言原來係不斷想講自己行左幾耐山,你講得行左30年山有幾多會員資歷深過你我諗兩隻手數得晒。但係唔代表你講野會大聲啲。

最後,如果你開post鍾意狙擊人,你一係學某啲小學雞會員,而定連登有一鍵起底,慳水慳力,又要懶,唔做下功課先玩狙擊。

另外,你如果開post討論行山我諗個post會唔錯,好過而定你開黎都唔知做乜鳩,狙擊又唔係,討論件事又唔係,少少background information 都冇,淨係搏到有幾條花生友入黎留句agger 就攞黎打下飛機,都唔知你做乜鳩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞