因為消防死,大家已經失去咗理智(2)

60 回覆
5 Like 9 Dislike
我開呢個post 嘅原因係留意到有一班打手被大部分人圍屌嘅情況下,會不停回覆一啲短句去盡快1001封post

然後同一堆人會集中火力去另一個post重施故技,務求清除相似題目

有無人記得地鐵背囊單嘢?
[url]巴黎東京倫敦均宣傳卸背囊 獨港鐵捱批  學者:好意變譴責 https://lihkg.com/thread/147171/page/1[/url]
情況同呢個post大同少異

依家佢哋想塞爆另一個post
我建議原本圍屌緊打手嘅巴絲返入黎再分散班打手嘅力量,唔好俾佢哋次次打散討論

當然,要回顧一下打手嘅頭一個post

尖上的龜頭 • 13h
個情況就好似你個朋友叫你出街
點知你行到一半被高空雜物整死左
然後啲人就怪個朋友
Make sense?

之後大家就討論行山果兩個人嘅職業、人格
話佢地無資格求救
要奪走佢地嘅公民權利

將自己嘅個人觀點滲入法律入面
法律面前仲會人人平等?
點解on9post 都可以推到有第二個post
你開第二個post班打手咪仲開心
有2個撐警打手, 一個Mla打殘體字, 仲有個X木耳(唔記得叫咩名), 用埋d支那詞, 好明顯出支那PR洗白白
仲有原post主啲logic

你睇清楚發生乜事未?
2 (笑)

你睇清楚發生乜事未?

我自膠先
有2個撐警打手, 一個Mla打殘體字, 仲有個X木耳(唔記得叫咩名), 用埋d支那詞, 好明顯出支那PR洗白白

點止兩個
後半幾本上係求其覆去1001
換個名又去其他post洗版

點止兩個
後半幾本上係求其覆去1001
換個名又去其他post洗版

出面好多打手開post
求救者未死 消防先死 我建議政府提高消防入職門檻
https://lihkg.com/thread/167751?ref=ios
消防死既責任同果兩條友要負既責任係兩樣野黎

佢地問題係明知咁危險風險咁高仲要去 令到佢地需要人救既機會高左好多
(有班鍵盤戰士話行非正式路段唔一定好危險, 專家同現場消防都話果度好麻煩, 加上天氣差好危險, 信邊個自己諗)

就算單野無消防死傷 都係浪費緊大量人力物力去

所以屌佢不負責任係極之合理既事
我到呢一刻都唔明點解黑警/看更發燒行山唔屌得

仲有我

佢地問題係明知咁危險風險咁高仲要去 令到佢地需要人救既機會高左好多
(有班鍵盤戰士話行非正式路段唔一定好危險, 專家同現場消防都話果度好麻煩, 加上天氣差好危險, 信邊個自己諗)

仲有而家係佢哋兩條友罔顧自己人身安全先出事
求救者未死 消防先死 我建議政府提高消防入職門檻
https://lihkg.com/thread/167751?ref=ios

仲有呢個

[url]點解「消防員」獨有道德光環? https://lihkg.com/thread/167491?ref=ios - 分享自 LIHKG 討論區[/url]
大家幫手將上一個post班打唔敢答嘅問題抄返過黎

如果有新觀點都得

人身(生)攻擊黑警/臭西/打手其實無乜問題

我唔覺得係「罔顧」,根本以為自己好勁,行慣山唔會有事就去爆林

我唔覺得係「罔顧」,根本以為自己好勁,行慣山唔會有事就去爆林

錯誤判斷啦咁

基本上個打手係無答

錯誤判斷啦咁

我追唔晒成個post,不過睇post加埋新聞大概都估到條黑警/機場看更 唔識用(無)地圖/指南針
報驚時連自己大概位置都唔知
更加可以推測佢哋連體力都出埋問題
發燒就唔知真定假,但係連好基本嘅遠足知識都無
同埋我好想問,乜依家黑警學堂無山林訓練咩?
班打手去晒邊?

機場特警一定有受野外定向訓練

機場特警一定有受野外定向訓練

以前少年賊訊都成日講啲山林訓練,又成日提「穿山甲」捉人蛇
講到好似好好玩咁去昆細路
係條友上堂瞓咗定係依家取消晒呢啲訓練?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞