firstrade debit card

154 回覆
4 Like 1 Dislike
傻西先用
多鳩餘,宜家開張visa master 好難咩
有無離岸戶口免費拿錢
接實啦
免手續費全球提款既ATM cards大把選擇,
UK Monzo, UK/BE Transferwise, UK/LT Revolut, UK Starling, UK/BE Monese, NL bunq, US Charles Schwab VISA / MasterCard debit cards.
自行選擇開戶,隨你喜歡。

US Firstrade 和Swiss Dukascopy仍受大家喜愛,主要是因為可用香港地址及香港手機號碼開戶亦有VISA Cards.
債係免税
咁我呢張卡去美國ATM攞錢 免費?
睇到了 唔使錢

另外想要citi priority 電匯使唔使跟人名?
女朋友有citi priority,可唔可以過落我FT account?
Firstrade 會check 人名,要用番自己名的account 匯$.
thanks 咁要申請priority啦
Firstrade 2020 最新資訊:

更佳實惠—將現金管理帳戶(申請VISA debit card)的最低存款要求降低到100美元,讓更多人輕鬆申辦。

並且您每月第一次使用VISA Debit Card所產生的3%美國境外手續費將由我們補貼。* (帳戶結餘要有10,000美元或以上,才會有補貼)
Revolut , Transferwise
邊個可以用香港地址同特衰護照都申請到??
兩個都唔得。
Transfwise可用香港特區護照+英國地址[加英國手機號碼,如3UK sim card] 開Borderless account with MasterCard debit card,

另外要用香港特區護照+英國地址[加英國手機號碼,如3UK sim card] 開Monzo Bank account with MasterCard debit card. 之後用monzo bank e- statement, submit to transferwise 作為地址證明。

建議可用forward2me.com (或其他uk mail forwarding address)申請一個uk address.

UK Revolut,UK Starlingbank一定要用BC or BNO passport 申請。
想問下而家想申請張卡但佢話戶口一定要有25000以上先可以用到 即係一定要HOLD死一舊錢係入面? 想話拎張卡第日有需要個陣用 有冇CHING試過戶口少過25000仲禁唔禁到錢出黎
又改咗?

之前US$100都已經開到debit card
佢寫25000 我驚佢唔夠錢用唔到
我當時申請到。
而家匯入錢仲有無US$25資助?
呢個無睇 好似有
同問
前幾個月整好似唔洗咁多錢 我依家都有個張卡
而家要?
無,申請頁面寫到5月15
住係香港用就冇問題...但如果我去旅行,飛東南亞/歐洲用
咁我點樣打去申請開通個海外消費?
係咪平時買野用果張卡就找到數??
同埋本身firstrade要留幾多錢先會waive chrgs??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞