[黃色經濟圈] 發現好多人唔知有方法搵黃店

461 回覆
802 Like 5 Dislike
我一開始都係唔得 後尾我發現你打完星星
要再save張地圖去你個google drive到(要俾時間佢load 大概等2分鐘) 記得用同一個google account
之後就搞掂!
Push
push

有冇手足識搞
star 咗個list 但係show 唔到出嚟
係咪用緊同一個ac
推 熱門好多垃圾po
王家沙 係藍定黃呀? 
你估有冇辦法要求黃色店舖入美國原材料或美國貨,唔用大陸貨,將證據貼喺門口。
咁先可以做到全面抵制!而且更能得到美國支持!
你估有冇辦法呼籲黃色店舖入美國原材料或美國貨,唔用大陸貨,將證據貼喺門口。而且要貼最近期的證據,避免只入一次貨做樣!
咁先可以做到全面抵制!而且更能得到美國支持!例如入美國蛋代替中國蛋,香港人每日食唔少雞蛋,應可發揮到好大作用!
而且更可以立刻分別黃籃!因為籃店一定支持中國貨。
Push
有點難度,如果不只是美國就有可能
要徹底撐黃,或者由最簡單做起,先由消費者抵制國貨,見到made in China 就唔買, 又簡單,又唔洗左check右check.
最好全港人轉買美國貨,以示對美國支持。讓美國可以幫香港多啲!
國貨喺香港没有市場的話,就唔會有供應商入貨. 最後會由市場主導店舖應入邊啲貨!
我都知道要黃店轉供應商要考慮唔少問題。
又或者撐到底,唔用國貨,會係一個selling point. 我主張用美國貨,係因為中國成日得把口話幫美國買貨,但又冇做到。而香港就可以現兜兜即刻幫佢買,剝中國棚牙。
雖然金額一定唔會好大,但起碼展示到香港人唔會白白要美國支持但又冇回饋。當然其他國家都得,只不過象徵意義冇咁大啫!
我明白,但是必須考慮成本,否則連黃店也捱不住
要市民罷買國貨先!我諗易做好多!
係,這樣比較有可能
習曱甴 曱甴近平 甴近平 曱甴維尼 甴維尼 曱甴皇帝 甴帝 世界毒瘤支那 共狗 共匪死全家 黑社會死全家 殲滅中共全黨死清光 打倒赤納粹 香港軍政府 香港集中營 香港人還拖 共匪警甴
#Chinazi #AntiChinazi
#BoycottChina #BoycottBlizzard #BoycottTVB
#StandWithHongKong #StandWithCatalonia #StandWithUyghur
#NewXiLand #新支蘭 #Austrachina #Chinada
買美國農產品推香港人權及民主法

https://youtu.be/J7Sck4icFug
餐廳多 但支持!
十點新口號

組織工會,全面罷工!

10點鐘新口號!”組織工會,全面罷工!”
https://lih.kg/1693050
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞