各位我比狗拉左,面對好大壓力,真係冇勇氣走落去,各位加油

305 回覆
501 Like 45 Dislike
出黎食個飯,吹下水先。
你承受緊既壓力真係好大 因為呢件事而令到自己有咁大犧牲 絕望無力感都好大 我係社工黎不如我地吹下水 大家都係手足
Hello!
唔夠錢可以眾籌 唔洗死
官都未判點可以咁就放棄
手足 出黎先 我地去食早餐
傻瓜你冇勇氣我比你呀!
錢大家幫你諗掂佢 唔岩諗到岩

比次機會我地幫你
手足
本身冇連登ac 我為咗你即衝落床搵張大學學生證
記返自己id 登記email 就係為咗想覆你
希望唔會太遲
你諗真啲 你點會廢啊
你勇敢表達言論 錯嘅係亂拉人嘅黑警同埋呢個暴政
留返條命 一日有命一日都要發聲
我好欣賞你啊香港人!!!!
唔好啊手足!

應該係呢單
唔好諗唔開呀手足!我地重要係煲低見!我過黎陪你好冇?
今時今日
大家都知財富權力地位名譽咩都唔係最緊要
香港人睇嘅係良知
就算巴打你真係失業要俾官司錢破乜都好
只要你仲識分是非黑白 已經最具備人生存要有嘅人性
班是非不分嘅狗官、黑警、藍絲、廢老都未死
你憑咩死!!!!!
平時做開cdrom都忍唔住要同你講幾句
我地一日未贏你都要一直同我地走埋落去
我相信香港人一定會幫你 企你果邊
你有咩困難 都一定會幫你
如果你想傾計 依度大把巴絲同你傾
為左佢地 唔值得㗎
我地仲要一齊行落去
唔洗諗咩你依單「以言入罪」案會成為先例
唔要你咁偉大啊!!你就係顧好依刻嘅自己先ok?
同埋根本一百歲唔死都有新聞,呢個社會岀咗問題又點會因為你呢單案成敗而解決/惡化姐?
香港人俾你想像中堅強,你唔洗驚喎!
休息吓 唔想行我哋會陪你行 你行慢啲囉 到時煲底見
到時煲底要人
爭你嘖
咪咁傻豬啦,我抑鬱過我明啊
但香港人會與你同行
一起贏落去啊手足
唔準死住啊
我地俾勇氣你
《祭牙》
讀書好呢?還是打麻將好?
前天中大同學要期中考,我免考、當然沒課開,就去麻協開會,賺22200
昨晚平水韻注杜甫《新婚別》到兩點多
因為一顆牙、欲去還戀,說不清楚是癢還是疼、終於明白楊修當時「雞肋」的說話,令到我更同感曹公是怎樣的煩躁
反正一個晚上沒有X事、只有牙事
深更半夜、這個牙又不能罵人、能奈它何?隧施展慣技、以酒伺牙,順便寫了1000字左右、狗屁文章
明月不諳離恨苦
斜光到曉穿朱戶
酒讓神經麻木了、可是酒好象更激起牙的反抗和存在感,躺在床上、滿世界只剩下我的這顆牙
我用手指搖動它、然後我手申進牙齦深一點,嘗試拔起它
瞬間、感覺到世界的脫離
那個爽、就是煩惱已經離我而去
別聲張、不疼也無血
因為這顆牙的離我而去、老荘今天沒去中大聽課
以表我對這顆牙的複雜心情和哀悼
所以就又去麻協開會,混進市井、忘掉我和牙的悲傷
失之莊牙
得矣磚瓦
賺18400,加上拔一個牙香港可能要700、老莊自己賺取(典型的窮人思維:儉成小富!)
22200+18400+700=41300
所以老莊不明白:讀書好?麻將妙?
喂啊 你上水同我地傾偈啦
「耶和華必在你前面行;他必與你同在,必不撇下你,也不丟棄你。不要懼怕,也不要驚惶。」
‭‭申命記‬ ‭31:8‬
可能亂告你,唔好亂講野睇左證據先!好好瞓,壓力只係你自己俾自己!
樓主之前個post話已經被警察沒收手機
我洗唔洗同你鬥慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞