IA 入境事務助理員 52

1001 回覆
5 Like 28 Dislike
巴打係咪都打算9月就返工 所以宜家就報定
巴打 我都係想6月中去grad trip
如果2月報係咪好大機會會撞
係 因為依家香港個環境 競爭會好大 應該黎緊好多人狗衝入境 海關
但係又怕操唔切 有諗過如果一個月內有ft 可能第一次未必去
咁不如早報 搏一搏會唔會早派ft 4-5月搞掂 如果 1 take pass 睇下申唔申請到 延期入班?
但宜家就apply咗 會唔會未grad已經要返工架
我應該去到6月尾 所以就煩緊應該幾時報好
又驚宜家報早得濟 遲下報又撞左grad trip
所以諗緊係咪應該招聘入境主任個時先報IA
Btw 巴打會唔會兩個post都報晒
介唔介意你留 我add你
想問最近ft派得多唔多 同報左要等幾耐左右
第4次了
如果收到ft冇去會點架
收到email下星期ft但整親未必考到
其實今水係咪淨係派左22 23 FT ?
訓練營出嚟之後,係咪要立即入職?
肥左ft 係咪要等半年?
我之前都已經有試過miss 有得再報
係驚有record
IA咁撚多人考既咩但仲不停請人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞