[2期決定]輝夜姬想讓人告白 真心支持討論區 (4)

1001 回覆
37 Like 3 Dislike
我反而買伊井野隻股
之前仲有伏筆 心形鍊嘴 同 告白答覆時間 一樣係3個月
心形鍊嘴 三個月冇人認領可以據為己有
櫻花又係3個月後開 就係燕學姐回覆石上表白既時間
最後嗰句嘅嘢暫時都幾難確定屬唔屬實
原話淨係提到御子係因為「情緒低落」而去聽心跳安神
至於點解會情緒低落到喊有兩個因素:
1.同大佛經過走廊撞到石上同師姐約dating
引發咗同146話類似嘅情況
係一種(羨慕or妒忌)嘅情緒, 因為(戀心or佔有欲)落空而喊

而伊井野對石上嘅佔有欲可以體現喺樓梯對話

2.睇到學生會本嘢知咗石上黑歷史
(心痛or同情)(朋友/心儀對象)而喊
但我個人認為唔太可能會因為咁而情緒低落or喊
因為79話伊井野用到「作文」嚟形容檢討書

所以御子其實早就唔信石上有做過壞事
即使知道事實應該唔會動搖到喊出嚟
所以overall個人覺得1會係最大原因
利益申報:全額持有石伊股股份
我睇到係石上對伊井野就愧疚同當佢係朋友嘅感情,佢只係覺得伊井野可憐,想幫佢,同埋整親佢覺得唔好意思。

睇唔出石上對伊井野係有feel
冇衝突
我上面係講緊伊井野嘅心境 同埋佢對石上有咩嘅感情
至於石上點睇伊井野係另一個topic
暫時就只係睇到嘅轉折係:
(斷手前)欣賞努力嘅人/在意御子
(斷手後)愧疚
(164回)普通以上嘅fd
石上反映愛情嘅部份基本上重係落喺師姐度
如果師姐線冇大變故
石伊基本上只係會喺朋友以上嘅程度徘徊
佢地兩個都係由欣賞對方但互不順眼對方「對自己」既行為開始
石上進展到知道應該點樣做去迴避,避免繼續針鏠相對,完全冇愛情成份
伊井野就石上無心流打中左佢弱點,不過呢樣屬唔屬愛情就真係見仁見智....我就唔太覺,最多係親情同友情既範疇,而且連自己都冇意識到...
而家全睇石燕點發展,就算石燕玩完石伊都肯定要一段唔短既時間先有機會發展....
同埋值得留意嘅係
石上燕線嘅重要時間位 都有伊井野嘅身影
而且亦都有輝夜嘅推波助瀾(嚟自竹取物語設定嘅buff)
1.奉心祭篇
第一日:石上無意識下用大塊心型曲奇同師姐表咗白
第二日:石上執到輝夜跌咗嘅心型頸錬俾御子報失
2.聖誕篇
輝夜幫石上戴咗祈願戀愛順利嘅戒指
夜晚: 石上成功同師姐獨處
同晚: 石上同伊井野樓梯獨處

目前要定調佢哋嘅話 就只係朋友水平
有集 會長&大佛 想幫佢地緩和關係
最後大佛點出 佢地都係對鐘意既人擺高姿態同提高要求果種人
之後石上都有怕醜話係

btw
我覺得現階段石上都唔會考慮伊井野
始終佢個心擺左係學姐到
石燕最大危機應該係自我
石上會放低一切 抺殺自我同隨波逐流
燕學姐 似乎都係報答石上既溫柔同努力為主
我覺得會拍拖 但最後會散

伊井野條線應該係同燕學姐玩完之後先開始 對應返失物認領條伏線
兩情相悅就拍左拖la...作者比伊井野x石上d伏筆太多...擺明走tvb d歡喜冤家路線
唔覺得會真係拍拖
學姐對石上表白答覆嘅限期係喺奉心祭起3個月後
伊井野可以攞心型頸錬都係奉心祭起3個月後
抉擇嘅時候應該會留到嗰陣時開估
lm睇下赤坂打唔打我面 我老想早啲知其實
*我想早啲知
試左3個月知道行唔到落去 分手係答覆
之後石上等伊井野認領
或者再現實d

3個月後正式 石上學姐拍拖
伊井野心碎
然後先分手 再轉向伊井野
點分
其實學姐點解鍾意石上呢
石上因為學姐對佢溫柔對待佢呢個毒丁
但係學姐係因為石上鍾意佢所以鍾意返佢?
現充無理由鐘意毒撚

好似係
到時就有劇情發展架喇
真係日久生情
剩係やさしい (優しい)都係一個優點
學書記話齋,搵到優點就有理由同佢一齊
最鐘意早板
So far學姐都係當報答佢愛慕之情果種心態
學姐知道石上真毒撚 同以前d狗公唔同
所以唔想糟蹋石上心意
不過學姊描述仲係太少
暫時知既

暫時未鐘意石上
現充校花
受過情傷
仲係處
好想輪姦sm佢
佢嗰2條孖辮真係好淫
睇少 d 〈變身〉…
唔知 黃 viu 會唔會有第二季呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞