有冇人話俾我知除咗apple有乜品牌好用

85 回覆
3 Like 13 Dislike
嘩你咁講...
iPhone都係抄啲功能手機姐 如果唔係點會打到電話又SMS到
其實整合好緊要
ecosystem係其中一環 好多人都忽視咗 以為話寫個OS爆左出黎自動會有人用咁

手機台好多人評論部手機好唔好都係睇spec sheet 硬件好就機皇咁樣 但軟硬整合 硬件同硬件之間嘅整合成日都畀人忽視
我有埋airpods apple watch macbook
但都被android 吸引左
坦白講好難解釋,之前我都有咁嘅諗法,但佢利害之處係你用過一次就返唔到轉頭,結果又買iphone ,iPad 加MacBook

如果要講可能係資料同步,介面user-friendly 啲,冇Android 咁累贅

利申:LG->note2->iphone 6S->iphone 11
所以先咁多廠炒埋一齊用android
十年IPHONE用家
GAY COOK 奶共奶到做埋清華大學顧問
又下架抗爭APP
又取消香港旗台灣旗
正垃圾
SAMSUNG敢撤出中國值得支持
巳經唔止係IT 人問題
採購零件 之後組裝 OS 基本上得Android 簡
開發 之後又要設計外型
成本條數 後期保養 技術支援 仲要唔知幾多人買

都唔知要幾多錢 幾多條友 先搞得掂
google,三叔,sony先後都撒
成萬億美元市值既apple就唔敢,為左個中國市場賺錢背後睇下侵侵點清算
真係無, 聽聞sony 同google pixel 無咁紅
我都用緊MACBOOK, 但有咩特別到轉唔倒?
得SONY, 半個SHARP 同FUJITSU 有出電話咋
樂聲?
但Sony永遠都係殘缺不全,部部都差少少,再加上售後有TSO嘅陰質服務
Android好用
電話亭是你家 應該啱你呢種只打999既自閉人士口味
三星 自帶360
大學果陣唔識野買左部Macbook,忍左MacOS2年頂唔順轉番
完全唔明有咩好,唔係開發ios app/對MacOS獨有軟件好大依賴性,Windows Notebook贏10條街
iPhone起碼都真係係某d地方比起Android有優勢,同埋方便性功能性都遂步追緊上黎
Google文化下 大多數情況都係想奶共都奶唔到 員工好有政治觸覺 又好大話語權 話唔幫大陸整Search Engine就唔整
Asus唔知好唔好用
我個深黃屋企人好鐘意asus,全部電話都係
Apple仲有果舖可以揀,你嫌booking麻煩又唔試吓walk-in睇唔開要上銀城都無計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞