有冇人話俾我知除咗apple有乜品牌好用

85 回覆
3 Like 13 Dislike
用左成七八年iphone
見佢近排親共就轉去
三星玩下
android 機家下好鬼好用 係無左iCloud 有點不放便
香港成個大環境根本就係歧視IT行業,當你做IT會比人叫IT狗,你仲會有心去搞IT品牌?仲未計要巨額成本、政府支持等等
用華為啦

講笑咋
Google pixel
唔係Apple iOS就係Google Android,夠薑你就用華為鴻蒙同Window Phone
抗爭專用,screen lock 輸入8964立即自動雙wipe
夠膽答用pixel既人咩思想
咪又係android
有心要爆既仲易過iphone
拎上華強北不費吹灰之力
又話整ubuntu
今晚12點google assistant 就支援廣東話,同埋android 版 google keyboard 廣東話輸入法好正,亂拼都detect 到
已經
剛出左
抄? where
iphone你覺得好安全?
essential ph1先係第一部notch機
android十幾年前一早冇home制變on screen啦
柒少陣
日牌安唔安全?
有cut到project咩?? 唔好confuse咗dragonfly單嘢同埋其他事件
如果對Apple黎講 錢真係最重要 佢做乜要咁大力推動100% recycle material, 100% renewable energy, privacy, security?
Neil Cybart喺佢個podcast講過 如果Apple真係齋為利益 佢有好多方法去賺更多錢 佢嘅product line會同依家好唔同
“純粹係Apple做親咩都要畀人無限放大黎講
望下雲上貴州

有時做生意啲嘢係要搭下脖頭讚下佢靚仔咁樣 大家做商人都會咁 但Apple做親咩都畀人放大咪覺得佢特別奶共

Google直頭be evil都睇唔到 連登仔啲雙重標準
https://lih.kg/mGgfzdX

有埋片 整合曬好多source嘅資料:
https://lih.kg/mGgfuiX

唔知你地望唔望到啦So9sad
用下android 愛上了
不過 中毒機會大增
#46 quote返出黎
唔知你望唔望到 so9sad
當你開始到一個新既os, 好安全 好快都好

最大問題係個eco system, 你根本無market share 去令到市面上寫app 既人去幫你整相容既版本

#android唔計因爲都係垃圾
公道講句 大家都係互相參考㗎啦

...
雖然有啲真係明抄 pixel直頭係跟iPhone路線
特登突notch, 同埋四方camera module 總之你細心望會見到好多iPhone嘅影子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞