唔打攪你係我對你最後嘅溫柔

455 回覆
177 Like 12 Dislike
你當自己贖罪緊啦
會舒服啲
一個好愛你嘅人唔會介意你過去
只係你要俾到好多嘅信任佢
咁就好喇
其實我呢排個心情好矛盾 一方面就比個Ex搞到情緒好差好差 但另一方面又同朋友介紹我識嘅男仔傾得好開心 不過我發覺個種開心係cover唔到個種痛 而我亦都好驚因為咁樣 我會錯過左一個好男仔...我冇當佢係水泡 我係真係想認認真真同下一個發展所以先諗咁多 但我覺得暫時都好似未ready好
你同我個ex有啲似
其實呢種未ready係咩意思
姐係你會唔敢信呢個人
定係enjoy唔到拍拖嘅過程
我係驚我對佢唔夠好佢好好 我唔想害左佢
呢種諗法我真係理解唔到..........
溝通解唔解決到個問題?

我個ex都係呢個理由分手
屌又係同樓主一樣,點解我地咁苦命
雖然我都會對佢好好 但我驚自己冇辦法100%付出 我同佢有好多位都好似 而大家希望有嘅將來生活都好似 但我驚佢會覺得我對佢唔夠好而傷心 之後又走
其實我覺得一個人未真正放低得曬上一個係唔應該拍拖住 所以我想做到完全放低先再同佢一齊 咁樣對佢先係最好
I know that feel
唔明白亦唔理解
呢個就係我唔明白點解佢要同我分手嘅原因
但如果你未準備好就唔好一齊啦
傾多排先啦 唔好俾當下感覺呃到自己
以為自己已經ready好
到最後都係會分手
到時你男朋友就會好似我咁淒慘退場找不到死因很無辜
愛情遊戲我都係輸家 所以都唔敢俾太多建議你

follow your heart
但請負責任
+1
其實有可能佢唔想再咁自私綁住你 令你要同一個唔係真係咁鐘意你嘅人一齊
咁呢個當然啦 我自己本身係好重視感情嘅人黎 我會寧願自己受傷 寧願自己錯過左一個好男仔 寧願自己做老姑婆 都唔想傷害到任內一個人
但明明我見到佢同我一齊嗰陣真係笑得好開心
我好想知道自己邊到做得唔好
去到講分手嗰日我都冇西佢面 冇鬧佢 冇打佢
佢仲要就黎喊出黎咁樣
講到自己好似好唔想好有苦衷咁

我問佢有冇鍾意過我 佢話有
我問佢係咪當我水泡 佢話唔係
我問佢係咪仲鍾意ex 佢話唔係

好想知道自己邊到做到唔好
邊到令到佢累
點解溝通解決唔到問題
點解唔可以傾
點解要用分手去解決

可能因為我唔係佢追返黎嘅 我太容易得到
哈哈
對唔住啊 本來想安慰你㗎。
係咪想唱:不打擾 是我的溫柔~
我分手個一刻都係同你一樣 我個Ex仲要喊住咁同我講 話佢比唔到我想要嘅野我 佢臨走之前仲錫左我額頭一啖 同埋叮囑我一定要搵到一個好男仔去照顧我
亦都有問佢係咪有左第二個 佢答我冇 佢答我一直以黎都係得我一個 個刻我真係覺得自己一直以黎對佢嘅唔信任好蠢...覺得係自己一手毀左自己段感情...
我相信一個男仔喊得出黎 甚至係我冇要求下都比個goodbye kiss我 佢係真係愛我同鐘意我 所以我到而家都接受唔到嘅一樣野係 點解明明鐘意 明明愛都要掉低我
有時候我覺得人係好鐘意讚牛角尖同埋好易就淆底 當佢覺得某樣野係解決唔到 又或者要用好長時間先解決到 人就多數會覺得最後個結果都係唔好而放棄
冇聽過
我一聽唔聽華語歌/粵語歌
失戀開始聽
同你真係好似
所以我選擇blk曬佢唔睇佢嘅嘢
約朋友出去又好乜都好
總之我要好忙好忙
忙到唔得閒諗佢
唔再諗點解唔要我
唔再諗自己做錯乜
冇聽過
從來唔聽華語歌/粵語歌
失戀開始聽
我到而家都冇block佢 連story 甚至location都冇hide佢 就係仲有一絲希望佢會搵返我...
I know that feel..
利申,分開3年半仲未放得底
愛情遊戲係無輸定營,一隻手係拍吾響,故事吾會係你所想既一樣。過來人好明白,睇下你自己點去睇。加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞