唔打攪你係我對你最後嘅溫柔

455 回覆
177 Like 12 Dislike
係嘅
但其實我只係想要好簡單平淡嘅愛情
放過你就是放過自己
雖然我對你黎講唔係啲咩 但你係我世界永遠都會有好重要既地位 即使你愛既根本唔係我
沒架 試下溝仔
我都係,唉

明明時間過去 而當初一齊嘅畫面都仲清晰可見
年半揮手
我明
我知你最近有打電話畀我,但我同你之間已經冇嘢可以再傾。我知你會講你好掛住我,但我哋真係冇可能再一齊,我哋唔好再打攪對方,過返啲正常生活啦
我哋真係冇可能一齊返咩
完結說係我地既開始
大家互相各自重新開始
最好係咁
分手果陣講既理由全部唔洗理
嗨咁话
《祭牙》
讀書好呢?還是打麻將好?
前天中大同學要期中考,我免考、當然沒課開,就去麻協開會,賺22200
昨晚平水韻注杜甫《新婚別》到兩點多
因為一顆牙、欲去還戀,說不清楚是癢還是疼、終於明白楊修當時「雞肋」的說話,令到我更同感曹公是怎樣的煩躁
反正一個晚上沒有X事、只有牙事
深更半夜、這個牙又不能罵人、能奈它何?隧施展慣技、以酒伺牙,順便寫了1000字左右、狗屁文章
明月不諳離恨苦
斜光到曉穿朱戶
酒讓神經麻木了、可是酒好象更激起牙的反抗和存在感,躺在床上、滿世界只剩下我的這顆牙
我用手指搖動它、然後我手申進牙齦深一點,嘗試拔起它
瞬間、感覺到世界的脫離
那個爽、就是煩惱已經離我而去
別聲張、不疼也無血
因為這顆牙的離我而去、老荘今天沒去中大聽課
以表我對這顆牙的複雜心情和哀悼
所以就又去麻協開會,混進市井、忘掉我和牙的悲傷
失之莊牙
得矣磚瓦
賺18400,加上拔一個牙香港可能要700、老莊自己賺取(典型的窮人思維:儉成小富!)
22200+18400+700=41300
所以老莊不明白:讀書好?麻將妙?
絲打我好明白你...過左年幾我都係放唔低到佢 比佢掉低左之後我情緒問題愈黎愈嚴重 呢幾日比佢嘅野trigger到 我都差啲想離開呢個世界...
唔自殺係感情台共識
有咩唔開心上黎講
一齊圍爐
抱抱你
現實卻攬緊第條女 但又掛住你既好 這不是愛 不是溫柔 是貪心 是三心兩意
不是我們可以決定的
選擇權從來都唔係愛得深嗰個到
我冇搵過你啊
連stalk ig都冇
你已經係我嘅世界入面消失得無影無蹤
快啲係我個腦到消失埋啦好嗎
痴線post
我呢幾日都瞓得唔好,就係因為你最近打嘅一個電話,放過我pls
我冇打俾你啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞