呢場運動有冇可能燒到聖誕/農曆新年? 期待失業過年

588 回覆
2648 Like 19 Dislike
keep住機場禁制令同黨機十點收就得
經濟持久戰
經濟持久戰
經濟持久戰
經濟持久戰
經濟持久戰
經濟持久戰
經濟持久戰
我駁唔到你 因為我信你清楚自己定位亦清楚自為緊d咩而抗爭、𡚒鬥

我無意思叫你温好書準備考試
dse或任何專業認證資格試 全部都只係讀書技考認證 有用定無用?
人人定位、定價唔同, 無得好講
(仲有 萬ㄧ俾狗拉要坐 其實到時真坐 先係讀書、温書、鋤書、考試嘅最好時機)

你而家去返學、去上堂 從而獲得正常生活嘅感覺其實係好奢侈嘅事 (你諗吓而家被捕後無得保釋嗰班手足) 起碼你有多ㄧ個場所、面向 去感受生活同周圍嘅生命。 凡事有多ㄧ個選擇 ㄧ定係利多於弊 (又 that's why ㄧ黨專政實無好結果)

既然你認同亦投身、投入呢場運動 你所講嘅覺悟已經存在
但覺悟可以點樣發展同深化落去, 咁就要睇你造化
而呢種覺悟又應該要點樣去放入你生活入面嘅每ㄧ個層面之上呢?

當上街抗爭已經成為日常, 咁生活入面非抗爭嘅時間就係為咗預備下ㄧ次、下ㄧ日上場抗爭而做準備 (both 心理&生理上)
你喺學校入面聽到、接收到嘅任何ㄧ句説話/訊息 都應該會令你反思 你堅持抗爭嘅意義/原因

抗爭入血 就係無論喺咩地方、對住咩人 抗爭都係你首要嘅選項

所以 做咩要限死自己返學上堂就只可以死學、死跟學校供俾你套知識呢?
試吓運用你嘅覺悟 喺追求學習知識嘅層面之上, ok?
經濟持久戰
再補多句:
Don't beat yourself up, cuz popo will beat the fucking shit out of you anyway
個邊會玩到咁夜
次次10點幾就清場
經濟持久戰
經濟持久戰
經濟持久戰
12月前會完
12月前會完
經濟持久戰
林鄭落台咪cy3.0上台。有分別?
經濟持久戰
抗爭係無限期嘅~手足加油
經濟持久戰
想拆聖誕樹
我覺得開始慢慢減退
頂唔到咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞