Ctrip買機票可唔可靠?

70 回覆
2 Like 4 Dislike
做過旅遊相關行業表示
我唔會買ctrip
試過永安app訂 之後岀收據有ctrip logo 應該都ok

機票都係大家炒黎炒去

炒乜鬼

永安俾ctrip買左啦

香港最大個幾間旅行社,唔係比大陸買左,就係大陸資金係大股東

我想問東瀛遊有無咩大陸資金買咗

東瀛遊應該仲係港資

上次佢地個CEO嚟到我學校講talk
係乜乜政協仲要不停歌頌祖國
港資有如何

國全?
訂過去台灣同英國都冇事
次次訂機票都用佢 又快
即時出飛係快既
我自己都買過去北京搭ka
大陸人好鍾意用,佢地用微信好快得
試過帶緊客去E1,10分鐘就出左confirmed ticket
再check in埋
試過一次在Ctrip book左CX去台北(平過在CC個網度買少少)
果次又係好擔心驚個網有伏
好彩最後順利上到機
定啦,訂過幾次,半個鐘出到票
買過emirates 去london ,隔左3日 emirates先回email confirm我訂左
出機票無事
出酒店先煩,唔同房要分開2次book
Book左又要等佢confirm , 最慘係有d 房無得refund 但係覆返你一個confirm 一個cancelled...
expedia訂左大阪來回
今日check 信用卡,,只扣左預訂費同保險
機要錢未扣
會唔會有伏?
但係expedia 官網係確認正行程,仲提示毋須致電向我們再確認預訂機位

我第一次買,所以唔太知道個程序
而且已經 email左佢,等回覆
expedia訂左大阪來回
今日check 信用卡,,只扣左預訂費同保險
機要錢未扣
會唔會有伏?
但係expedia 官網係確認正行程,仲提示毋須致電向我們再確認預訂機位

我第一次買,所以唔太知道個程序
而且已經 email左佢,等回覆

Expedia 買過jetstar ,無伏
除左ctrip之外,知唔知airasiago訂機票酒店有無伏?

咁經ctrip買支那高鐵飛又可唔可靠
做過旅遊相關行業表示
我唔會買ctrip

贊成
只係希望d人記得中左伏之後打返去ctrip嘈就得
ctrip又唔得 expedia又唔得
咁可以用邊間
Ctrip 出名伏
大把人中過招
佢有D票寫明最後幾耐先出票架嘛
係咪無睇清楚
Gotogate如何 佢去歐洲平其他成幾百蚊 我都唔太信呢啲公司但又要貪小便宜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞