hana集中討論區 (35) - 圓月總有明暗 人生每有遺憾

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
連姐首歌好聽
書架唔走佢都做唔到華納一姐
差啲嘢
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20191025/mobile/bkn-20191025073726094-1025_00862_001.html

與李佳芯愛得普通 陳炳銓:想食碗白粥

陳炳銓年近30才出道,然而他不覺輸蝕, 反而慶幸能在最成熟的心態下投身娛樂圈。面對圈中多姿多采的生活,他與女友李佳芯平日相處得比普通 人更「普通」,還大爆 金句:「味精食得多,都想食碗白粥。」

ViuTV藝人陳炳銓近年參與多套劇集演出,更由公仔箱跳入大銀幕,原來他離開校園後便參與舞台製作,直至29歲才從幕後走到幕前,他說:「我好慶幸29歲先入行,而唔係最衝動嘅年紀,其實正式入行之後,收入反而變得穩定。最唔穩定係當時做幕後,有一年我去咗做鑽石批發,諗住儲錢去英國讀書,返到嚟得番幾百蚊。最年輕、最輸得起嘅時候已經窮過,依家就覺得要穩定。」

不奢望做主角

出道近九年,始終甚少機會擔正,但安守其位的他從不奢望要當主角:「能夠做到好玩嘅角色已經足夠,若然條命好的話,有觀眾留意到我就繼續做,目標唔需要太大,但唔代表冇上進心。」入行後面對不少惡意批評,當中最令人印象深刻莫過於以「美女與野獸」來取笑他與女友李佳芯的關係,他坦言:「尤其近幾年要承受嘅壓力特別大,人哋對我所有言行都有意見,第一眼見到會唔明點解要攻擊我。」

女神亦好普通

近年事業發展順利,其感情世界也備受外界關注,他和李佳芯拍拖約五年,儘管兩人身處在繽紛閃爍的行業,卻奮力追求簡單生活,他直言:「你食味精食得多,都想食碗白粥。」雖然近年Ali被不少網民捧為女神,但在他眼中也只是個普通人 :「我主要見到佢都係好攰嘅一面,近兩年佢事業愈來愈好,所以當佢靜落嚟嘅時間的確係疲態較多。」他更大讚女友目標清晰,令他自愧不如。
我唔係收成期

希望實力同人氣都可以再上
feel到
7點鐘
但立場相同
邊位手足寫
人少少認咗佢 最多唔笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞