黑警已成功以XRY軟件讀取並複製

37 回覆
9 Like 49 Dislike
推 信唔信都好 做咗個5樣嘢先
警犬做到野 就唔撚使去使警犬啦 on99
sim卡要上鎖 sim卡要上鎖 sim卡要上鎖
刪除咗就話姐,但仲係好多人都好大意
據官方形容,XRY 所用的破解方法其實相當簡單直接,只要30秒左右時間便能解開 iOS 的4位密碼,當然密碼位數愈長,破解所花的時間也愈多。
我知好多人都不用Touch ID or Face ID, 同時用個不知所謂的4位密碼,一定要用 " Eng + 符號 + 數字 " 16位 密碼
轉貼 : 紐約警方被揭購入 UFED 程式 解鎖 iPhone 幫助搜證
https://unwire.hk/2019/10/09/the-nypd-is-using-israeli-software-to-crack-iphones/mobile-phone/
以色列幫佢搞?
補充一下:2015單嘢最後係搵vendor 幫手解開的。至於vendor係乜嘢人唔使講都知道係apple另外起vendor幫fbi手,扮唔關自己事

以tim cook咁撚奶共的營商態度。佢派不知名vendor幫popo解ios鎖一d都唔奇
支那本身呢方面都唔係弱者。加上奶共 tim cook搵人扮vendor幫手的話。

解到鎖係意料之中。

一句講哂,換機啦。打仗係要錢的,無論示威者定港共中共都係,呢d技術係收好貴的。相比之下示威者買多部手機,出番張太空卡,相對地成本低好多。

而且,義士們做足安全措施,破解佐亦冇用,因為有人被補時即刻轉哂group,破解只係白費力氣。
涉事綠的KC2280在上水清河邨出入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞