有幾蠢,依家仲唔上車?

62 回覆
29 Like 61 Dislike
令我諗起以前一個弱智婆, 有樓才有高潮

已負評
咁你寫唔寫都包單知30年後會發生咩事?
驚你想走都走唔到
本身都想認真覆下你
不過見你自卑到用分身自己安慰自己就覺得你有啲可憐
就當我錯啦
真心的
溫馨地提醒下你
下次用分身唔好連標點符號習慣都一樣
成個連登冇人講嘢好似你咁「???」、「!!!」
一眼就睇得出
唔再覆了 你自便
雖然香港地係要有層樓,

不過如果8百萬買4百尺既樓真係好on9

基本上係被逼買既

買左樓既又笑7人地冇樓。

有咩好笑,大家都係受壓既一群,你唔係同我講8百萬買4百尺抵呀嘛
香港人有幾能多個有七皮野一個月呀!冇咁點九樣買800萬樓呀!高人!
根本低能政府想拓樓市去揾白痴仔接火棒
就死嘅樓市打支針去吊命, 過多幾年後就玩完啦。
自由意志
雖然我覺得樓主唔一定正確及有排都未發生的事, 但上車真係唔一定要上800萬樓及一條友月入7萬
可以選擇比多d首期, 二個人過壓測或者大西北買500萬以下樓

有自住物業點都比無自住物業好, 當然怕就可以繼續等 , 但建築成本已經每呎5k, 重要未計發展商收益, 麵粉 太貴, 我估跌都唔會跌到太多
到時真係冇人上到車得班有錢人玩起成個香港
如果而家買層$800萬既樓,5年升一半都千二萬,到時又有邊個可以買到
其實私樓無800萬間, 只有2018年底只有119萬間

我諗香港要起多年幾百年先有機會
有錢人不嬲玩曬架啦, 大家都唔同起跑線,好正常呀

有錢人買資產, 中產買負債,窮人出黎消費
我諗借9成上車係佔好少數,反而七成會多,八成會有一部分。租樓班人一直唔想幫人供樓,但一路租樓又好難儲咁多首期。寧願每個月比多少少供完係自己,你要知道供樓負擔好重。呢批人會係主要的新購買力,起供應無大增前提下,咁樣刺激需求,班一路觀望買家一定好恐慌,業主封盤或要追價買,你見睇樓量急升就知,呢條7婆個市回少少就出黎大大力托市,睇到政府取態,真心唔好咁天真佢會打壓樓價。
單身毒撚 上嚟把撚
我瞓街。
買樓把撚,交差餉俾班黑警冚家産?
早已瞓緊。
公厠冲涼。
朝行晚拆。
ching吾夠你挽
連登仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞