剛剛做左按揭既你入黎啦

324 回覆
5 Like 18 Dislike
我都係用渣打,接近9按
足足一個月先批到~ 嚇Q死
想請問你哋係搵中介(如:經絡)定係唔經中介自己直接搵銀行搞按揭?
唔該曬巴打,又學到野

巴打本身用建期定其他plan付款? 而家1000萬內銀行都做到8成,咁你有機會唔使比宏亞食參與費wor
建期丫, 我都申請佐其他銀行, 但係驚批得慢, 所以點都要硬比佐佢五萬先 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️ 買個保障, 十月尾先申請, 最快都十一月尾或十二月中先有其他銀行offet 😭😭
巴打,我之前用icbc有個banker好快手腳
有興趣試下既話,可以tg比佢contact你

利申:唔會有轉介費落我袋
想請教師兄,渣打個offer valid 幾耐?
500萬樓 如果8成按
要幾多人工先過到壓測 (穩陣)
thx, 我已經申請佐icbc
等緊回覆
支那公司都用
我見解係 斷供咪俾人收樓 再變銀主 環球經濟好景的話 銀行無影響 但係環球經濟下行 樓價貶值低過本身樓價90% 到時銀行就會蝕錢 搵人接貨都難左
其實佢9按SET 左一定要固定收入
姐係出commission 既工做唔到的
老老豆豆 私人市場而又高收入到做到6-8M 9按既 (~50K-80K)
一係就係專業人士 一係就係出commission 既工
後者佢已經ban 左
所以風險真係唔係話好大
因為佢既target 都唔係一般私人市場打工仔
想問申請按揭有一份環聯嘅同意書,講咩共享database,簽唔同意會唔會影響批核結果?
你可以唔畀佢Check TU,但佢唔會批畀你囉
唔會影響批核結果呀,因為唔簽都一定失敗
bro, rebate 2.18 點搵?
加埋星之谷再私回?
而家轉按算唔算係好時機? 邊間好
你本身供緊幾多厘?
問左,有的
打錯,2.15先啱
加埋星之獎賞
如果明知自己份料 有啲危,例如 剛剛轉工未有稅單,靠食佣收入唔穩定

建議第一時間搵 工商,大新,南洋…

傳聞呢幾間最易,但待批時間亦最長

今年夏天我上 工商,佢地用咗40幾日先批到,嚇撚死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞