剛剛做左按揭既你入黎啦

324 回覆
5 Like 18 Dislike
同問 第一次買好緊張
加曬價啦
你買幾錢
想都冇得做

大細貓中銀工商全部要20年先批錢
30年就唔批?
好緊張x2
四大銀行上月相繼調高按揭息率及減少回贈後,有報道指出部分大型銀行擬就接受年內提款的新造按揭及轉按申請上「歎慢板」。

據本報了解,施政報告日前公布放寬首置按揭保險後,多個大型銀行對措施表現歡迎,並隨即積極與按證聯絡,就新按保計劃審批等細節進行確定研究,短期內積極加快接收及處理相關新申請,包括現樓樓契的一、二手物業,以及非套現目的轉按申請等。

人地話積極搶住做
佢意思係2020年 drawdown
請問2020 年 一月中成交,都計新一年嗎?
中銀仲開到門?! 木板 block 哂
2019 + 30 = 2049 , 2047 共產黨
我理解係
不過你真係要親自問下銀行按揭部
港島區無乜嘢
2019已經跑夠數
2020成交嘅單佢地咪緊張啲囉
自膠sor
依家轉按仲有數圍?
[實用] 香城online防具升級詳細篇

近呢一個月,我見到多左好多新入香城online嘅玩家,勇武/和理非都有好多工作做,鑑於有好多人唔知點配搭防具,眼見好多手足都只用貴價6092X,除左冇必要之外仲晒左好多錢,故此我係度再講一次點去配合適的防具。

防毒面具:
中後/後防(物資站/噴漆師/文宣組/美化工程組/網上資訊組)
首選最合符經濟效益
包括單咀
3200/HF-52+3311K-55
一set最平100港幣有找
雙咀:
6200+6001/6003/6005(6005唔需要特登買,成本價貴)+5n11/5p71(唔建議5p71,如果要嘅不如買502再搭P100綿抵啲)+501蓋
例如:6200+6001CN+5n11+501 我見100已經有一set
而且 就算唔用5n11同501蓋 都ok 6001CN一對最平$30,我見$50通常都有
6003貴少少 $70成平價(睇你有冇運見到)
以上都可以頂到TG,但記得聞到味要即換

想了解更多快啲入去連登睇啦😛
...
防毒面具篇完
https://lih.kg/1666931
渣打尾班車
2.375%
2.07% rebate + $2000 cash coupon
星期六簽臨約
今日經代理搵左幾間

渣打花旗2.625 %
渣打回 1% 花旗 1.5%

創興 2.475,回1.5

工商中銀大細貓全部今年內成交既都唔接
我講得衰
渣兜銀行
8月頭做 8月尾批Offer Letter
9月中 Drawdown
30年, H+1.23 / P-3 (Cap 2.375), 2.05% Rebate

中間8月中細貓已經打電話來
話加Cap扣Rebate 叫我過主
大貓唔受你玩?想問你做幾多成?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞