點解屯公可以日日塞?

73 回覆
0 Like 0 Dislike
大欖平d 會舒緩到唔少

$44真係貴左dd

應該要直接收返大欖

收返大欖隧道 只不過將個塞車地點 搬左出去汀九橋同屯公匯合位

所以青龍大橋跟住大欖涌隧道係第一要務
其實屯公嗰個位有冇得拉直?

果陣就係傾唔掂數先要起到咁, 要炸山又要原居民讓路。 同埋大西北係無諗過人口會幾何級數增加

而家想拉都拉唔到, 死硬

乜原來係呢個位, 嗰度冇咁險要搬入座山仔空返撻地居然冇計傾
香港人口增長分佈時多時少, 新市鎮跟唔上啫

你問下父母, 80 年代-90年代係無人想搬入元朗 , 屯公真係夠晒用 . 上面都講左, 而家屯門同流浮山有重櫃場 .一定行屯公 , 所以政府明知死硬都救唔到
屯門公路飽和, 條路唔夠車行,

起鐵路, 起來起去都係要左轉又轉, 時間上都唔快得過巴士,

巴士一程車仲舒服, 去到最後, 做乜都冇實際解決到問題,

這就是我們偉大的港共政府, 做左咁多野, 港豬仲讚不絶口

屯公係未飽和,只係太多「車手」

咁都叫 未飽和

朝早 得返兩條行車線

一時兩線轉三線 跟住行左幾百 又變返3收2

想唔塞都難。。

3收2 d車又要企硬唔撚讓 去到盡頭 boom 又可以塞到9丈遠

汀九橋個到又係

3條線 點容納到 屯公 同大欖隧道出黎嘅車流

永遠都係塞

元朗, 錦田,天水圍出九龍 又係行汀九

屯門 深井出九龍 又係行汀九

首先起埋屯荃鐵,起碼又多一個選擇

第二樓上巴打都有講到就係大欖太貴,除非大食車,如果唔係都行屯公,所以要平番落黎先有計傾

本身屯公先天設計缺陷,已加濶都係咁,黎緊再多d 樓起係元朗同洪水橋真係有排塞

咁都叫 未飽和

朝早 得返兩條行車線

想唔塞都難。。

3收2 d車又要企硬唔撚讓 去到盡頭 boom 又可以塞到9丈遠

汀九橋個到又係

永遠都係塞

第二樓上巴打都有講到就係大欖太貴,除非大食車,如果唔係都行屯公,所以要平番落黎先有計傾

本身屯公先天設計缺陷,已加濶都係咁,黎緊再多d 樓起係元朗同洪水橋真係有排塞

出港島九龍定出荃灣? 呢個選擇起埋同起碼得嚟都幾幫唔到屯門以至全世界
有冇人覺得屯公早上繁時出市區塞車問題 比夜晚繁時返屯門嚴重?係咪因為往市區方向太多四線變三線位呢?
有冇人覺得屯公早上繁時出市區塞車問題 比夜晚繁時返屯門嚴重?係咪因為往市區方向太多四線變三線位呢?

因為返工時間大部份一樣但收工時間有異, 同埋夜晚過左好多貨櫃車交櫃時間

咁都叫 未飽和

朝早 得返兩條行車線

想唔塞都難。。

汀九橋個到又係

永遠都係塞

出港島九龍定出荃灣? 呢個選擇起埋同起碼得嚟都幾幫唔到屯門以至全世界

個陣鳩up 左好耐話起,之後又不了了之,當時建議好似起到九龍?有錯請細力屌

因為返工時間大部份一樣但收工時間有異, 同埋夜晚過左好多貨櫃車交櫃時間

有時我覺得香港人的駕駛意識真係無得頂,泥鬼大車成日為左上斜爬架行緊70的巴士,自己一車都係野用75爬人頭頂住中線,幾個位幾個司機係咁就可以令後面無交通意外,又無咩特別情況都可以塞到停係度

有時我覺得香港人的駕駛意識真係無得頂,泥鬼大車成日為左上斜爬架行緊70的巴士,自己一車都係野用75爬人頭頂住中線,幾個位幾個司機係咁就可以令後面無交通意外,又無咩特別情況都可以塞到停係度

駕駛態度問題, 而家香港人渣車, 只係好過大陸人少少

一味淨係諗自己, 無理過方便自己幾秒既行為, 影響到後面幾十架車

巴士專線7:30-9:00

巴士專線7:30-9:00

仲有心態上趕返工多過趕返屋企
大陸係咁嫁啦
如果大欖隧道有回程半價優惠,會吸引到人用多d
因為屯門有牛 啲牛成日衝出馬路

公路
如果大欖隧道有回程半價優惠,會吸引到人用多d

大欖咪一樣塞汀九橋

公路

公路

人唔笑狗都唔撚想吠

新東撚表示,點解吐露港馬料水去到沙田新城市一段可以日日塞?
不要再說了
大欖平d 會舒緩到唔少

$44真係貴左dd

會, 如果收廿蚊, 我呢d天水圍撚表示唔會行屯公
當出旺角太除為例
我天水圍出車, 大欖其實只係近5km
如果大欖平d, 大欖又唔塞, 又行100, 當然大欖

一部行緊75嘅貨車要爬行緊70嘅巴士,何止幾秒
大欖平d 會舒緩到唔少

$44真係貴左dd

會, 如果收廿蚊, 我呢d天水圍撚表示唔會行屯公
當出旺角太除為例
我天水圍出車, 大欖其實只係近5km
如果大欖平d, 大欖又唔塞, 又行100, 當然大欖

依家個價我諗得住加州花園果邊先會行大欖
不如問下用屯門公路班人點解日日炒車
明明坐巴士行大欖要陪班行屯門公路既係汀九一齊塞
下次屯門公路炒車清理現場應該連人帶車掉出黃金海岸餵魚
又快又有阻嚇作用

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞