點解屯公可以日日塞?

73 回覆
0 Like 0 Dislike
尋日已經塞過一獲
諗住今日應該無嘢啦

嚟到今日,明明無撞車
都可以由深井塞返到三聖村附近

最慘係過咗屯公
之後荃灣路又塞過
足足遲咗15分鐘先返到公司
屯門公路飽和, 條路唔夠車行,

起鐵路, 起來起去都係要左轉又轉, 時間上都唔快得過巴士,

巴士一程車仲舒服, 去到最後, 做乜都冇實際解決到問題,

這就是我們偉大的港共政府, 做左咁多野, 港豬仲讚不絶口
遲d起機場海底隧道, 全部大嶼山撚可唔可以死哂過去算
今日都唔知塞乜鳩

起鐵路市中心同兆康d人死晒去搭西鐵少左好多人
不過放多左咁多支那人落黎搞到飽和返
少d人揸車已經得啦屌
又要揸又要廢
成撚日炒車

坐巴士啦屌

多貨櫃去葵涌
貨櫃後勤全部喺晒新界西北 流浮山洪水橋
無理由行大欖咁on9 ,嘥錢之餘又唔係快
咁一定係行屯公 所以先多貨櫃
建議所有司機要強制考driving test攞特別permit先可以行屯公

屯公係未飽和,只係太多「車手」

咁都叫 未飽和

朝早 得返兩條行車線

一時兩線轉三線 跟住行左幾百半 又變返3收2

想唔塞都難。。

3收2 d車又要企硬唔撚讓 去到盡頭 boom 又可以塞到9丈遠

汀九橋個到又係

3條線 點容納到 屯公 同大欖隧道出黎嘅車流

永遠都係塞

元朗, 錦田,天水圍出九龍 又係行汀九

屯門 深井出九龍 又係行汀九

屯公係未飽和,只係太多「車手」

咁都叫 未飽和

朝早 得返兩條行車線

一時兩線轉三線 跟住行左幾百 又變返3收2

想唔塞都難。。

3收2 d車又要企硬唔撚讓 去到盡頭 boom 又可以塞到9丈遠

汀九橋個到又係

3條線 點容納到 屯公 同大欖隧道出黎嘅車流

永遠都係塞

元朗, 錦田,天水圍出九龍 又係行汀九

屯門 深井出九龍 又係行汀九
大欖平d 會舒緩到唔少

$44真係貴左dd
鬼叫當年唔起曬成條十號幹線

而家三分一先啦, 藍地隧道冇咁急. 竹篙灣當年噉填截晒大白灣未必過到自己關

多貨櫃去葵涌

借搬貨櫃碼頭起路會work一半

老老柒柒你唔懷疑個分流作用?
大欖平d 會舒緩到唔少

$44真係貴左dd

應該要直接收返大欖
大欖平d 會舒緩到唔少

$44真係貴左dd

應該要直接收返大欖

收返大欖隧道 只不過將個塞車地點 搬左出去汀九橋同屯公匯合位
大欖平d 會舒緩到唔少

$44真係貴左dd

應該要直接收返大欖

收返大欖隧道 只不過將個塞車地點 搬左出去汀九橋同屯公匯合位

搬出啲都好丫
大欖平d 會舒緩到唔少

$44真係貴左dd

應該要直接收返大欖

所以青龍大橋跟住大欖涌隧道係第一要務
其實屯公嗰個位有冇得拉直?
大欖平d 會舒緩到唔少

$44真係貴左dd

應該要直接收返大欖

果陣就係傾唔掂數先要起到咁, 要炸山又要原居民讓路。 同埋大西北係無諗過人口會幾何級數增加

而家想拉都拉唔到, 死硬
大欖平d 會舒緩到唔少

$44真係貴左dd

應該要直接收返大欖

果陣就係傾唔掂數先要起到咁, 要炸山又要原居民讓路。 同埋大西北係無諗過人口會幾何級數增加

而家想拉都拉唔到, 死硬

乜原來係呢個位, 嗰度冇咁險要搬入座山仔空返撻地居然冇計傾
香港人口增長分佈時多時少, 新市鎮跟唔上啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞