有無巴絲仲未搵到工(2)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
地點唔係利園?
因為當年fg 又真係以為請秘書 三個鐘狂點頭 我仲忍唔住問 你地平時做野講咁多野 會唔會好攰
Same here
Same la無野做
你地覺得fg嘅話做大公司打雜準時收工好定係細公司有嘢學但忙到仆街日日ot
Same
中學畢業咋
冇再讀上去
今日見完工,呢份好fit好想做
希望有offer
終於搵到工
但搵到又唔想番工了
個個interviewer style 唔同啦,我既話通常如果覺得OK既話會叫你等等,即刻叫要人部門果位同事過黎做second in
否則我會講無咩問題既我地會同番xx Department既人商討,有消息既會再聯絡你,然後送你走

通常唔岩既人90%都係expected base salary太高或者之前既工作經驗同你apply 份工做既野有好大分別
一個月就真的太耐了,通常三星期都無offer 或者warm offer (因為手續未搞掂又太耐,驚你等唔到走鬼左去,會出warm offer 話你知會請,但未搞掂手續)既都係未必考慮或者放waiting list
但都唔係完全無機,因為first offer果個人不一定accept或者佢番左幾日就唔撈,我地都會翻兜其次既人
通常叫得你黎in 就已經CV 無問題,有second in 通常都已經過左hr, 之後就係睇同你未來高層既人夾唔夾
成日都衰sec-in
我屌,搵工搵左3個月終於有interview
加油,俾心機
我會
好耐無番工喇
(雖然想一直廢落去)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞