【長期置頂】連登三毛清單 (持續更新)

530 回覆
218 Like 16 Dislike
參考下巴打個格式先
空AC就要Block
唔係好明
辛苦樓豬
留名支持
我無講過空ac就要block喎
每個ac都有證據係後面,睇完之後大家再自行判定係咪三毛

已加入引號、一字不差,另外新增「最近留言」,CLICK 入去會睇到有關人士最近一個月喺連登嘅留言,亦即實現咗巴打你所提議嘅功能
唔洗啦,有返自己風格好啲,而且我覺得你呢個最易更新,將來開放俾人幫手更新都唔洗教人點入DATA
巴打好有心
PUSH
諗住執返靚少少個版面,睇完巴打個個之後覺得我太求其
同埋都加返個google起底,方便大家同自己
五毛眾多,不時會唔記得條友有冇入到LIST,下下 search 一次好辛苦,建議樓豬不如自己 SET 條公式,當 LIST 上同一個名出現兩次就自動 highlight 個名。

18/10/2019:
更新75-87
新增google起底link直接search 3個月內既發言 (多謝power_off巴打)
改善版面
多謝巴打建議,已set
建議返巴打set埋條公式去id度
因為名有機會改
tui
tui

佢唔係
個list立一立眼準確率起碼超過99.8%
我基本上都係保持寧縱勿枉既原則
想知你個list啲lihkg證據link係咪直接撳lihkg上嘅分享回覆再自己再抽返條link copy & paste?

有冇興趣將成個過程做得智能啲
https://isvincent.pixnet.net/blog/post/42625408-excel-分段取出儲存格中的字串

具體做法:

【長期置頂】連登三毛清單 (持續更新)
https://lih.kg/mARJogX
#147 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

用公式抽出 http 後嘅字自動貼喺證據嗰項到
用公式抽出 #後嘅數字用作highlight 五毛留言位置
用公式抽出標題
我係撳分享回覆之後直接copy條link
如果抽埋標題同d數字我驚會搞到個excel好長好多野
而家都見到有幾件開緊工。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞