求fps game headset 推介

87 回覆
1 Like 3 Dislike
屋企有hyperX cloud 2同cosair hs50, 平時成日去CGA打機
用過咁多款, 都係hyperx最好戴
最近想換hyperX alpha2, 唔知好唔好過其他hyperX
arctis 7無線
其實cloud2 同core係一模一樣 但賣貴300都幾唔抵

利申屋企本身個個係core 只係條線壞左 同埋個套爛哂 如果換哂2樣野加埋既錢都係250差唔多
core 個頭帶應該冇cloud2咁舒服
而且cloud2對我來講個USB頭最緊要
依家要換都係考慮繼續cloud2或者alpha2
你唔係本身用緊cloud2咩 ?

btw 好似係無分別
依家用緊cloud 2,但係個usb控制器扯得多搞到個咪果part壞左
依家要駁ps4手制先講到野
所以想換 alpha s ,佢話有雙音腔驅動單體,好似好勁咁
我又係條線扯到支mic壞左 會有勁大電流聲

不過我覺得headset咁撚貴 就咁換條線會唔會平啲 都係要around 150左右
仲諗緊
我諗緊好唔好就咁換線就算 比700 買返個一模一樣既野 仲要貴左300
用過兩代聲方面真係無投訴
不過我自己鍾意a50多啲因為wireless 無咁煩
係差電要耐小小....
其他都好好
Hyperx cloud 2
早半年入手 後悔應該3年半前就買
中間換過兩次耳機
見到2kfun sales緊$1200 諗緊入唔入
同埋個個amp其實作用大唔大
a50 無線真係返唔到轉頭
其實差電都好方便,個個base station一放落去就差到,但上代gen3問過官方,佢地都話connection係有問題,易撞wife channel所以今代先轉返 2.4 ghz,依家轉左2019 a40 tr +mixamp pro 真係冇得輸
好大
可唔可以粗略介紹下有咩功用
以有自己eq setting ,可以較sidetone,另外個mixamp可以好方便咁較到game/chat邊邊大聲啲,如果打槍game想聽聲,但班friend好嘈可即時扭到game聲最大咁就聽唔到chat聲
係pc ps4都做到?
好似幾好用
我ps4同pc都有用過,完全冇問題,ps4好似得sony原裝耳機,astro 同razer其中一隻耳機做到party/game聲較大細嘅牌子
唔知有無人比較過astro a40 tr同senn pc37x
FPS 就hyperX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞