將簡體字書棄圖書館內垃圾桶 熱血公民鄭錦滿被控盜竊

70 回覆
29 Like 3 Dislike
正一on 9公民
好彩你選唔到入去
無成本,又可以玩野,點解唔做?

靚抽
希望四眼快d聽國師話去尋求政治庇護

好勇武啊
靠熱狗棄書永續基本大法
唔理鄭生膠唔膠先啦, 點解掉書落垃圾桶係盜竊罪?

似你膠多啲
仲唔快啲去搵政治庇護
好撚on9

如任何人不誠實地挪佔屬於另一人的財產,意圖永久地剝奪該另一人的財產,即屬犯盜竊罪,而竊賊 (thief)及偷竊 (steal)亦須據此解釋。

任何人行使擁有人的權利,即相當於作出挪佔行為,此包括他並非藉偷竊而(不論是否不知情地)獲得財產,但其後卻就該財產行使權利,以擁有人身分保有或處理該財產。

咁係圖書館打完書釘冇擺返原位會唔會比人告盜竊罪?

你班柒頭唔好為拗而拗啦

放得入垃圾桶係咩意圖大家都知
咁都有得拗
熱狗嘅行為同蝗蟲入樂天超市整爛人地即食麵一樣咁低能

一樣血統
點解要笑
原意就係想我哋人人都做
集體令到圖書館簡體字嘅書減少
好笑咩?
點解要笑
原意就係想我哋人人都做
好笑咩?

1. 唔拍片得唔得?自己比條犯罪證據出黎
2. 有人跟佢去做比人影到跟住比人拉左咁點?四眼過黎探監影相?
3. 依個方法低效率低回報高風險
果然熱狗都係唔識用腦
點解要笑
原意就係想我哋人人都做
好笑咩?

1. 唔拍片得唔得?自己比條犯罪證據出黎
2. 有人跟佢去做比人影到跟住比人拉左咁點?四眼過黎探監影相?
3. 依個方法低效率低回報高風險
果然熱狗都係唔識用腦

比較聰明嗰啲一早走晒啦
我肯定補選之前熱狗高質好多
點解要笑
原意就係想我哋人人都做
好笑咩?

不如你答我,D強國撚入樂天超市整爛貨架上嘅食品啱唔啱?
點解要笑
原意就係想我哋人人都做
好笑咩?

你覺得岩既話,咁快d做,做完記得拍埋片上黎,以示支持

如任何人不誠實地挪佔屬於另一人的財產,意圖永久地剝奪該另一人的財產,即屬犯盜竊罪,而竊賊 (thief)及偷竊 (steal)亦須據此解釋。

任何人行使擁有人的權利,即相當於作出挪佔行為,此包括他並非藉偷竊而(不論是否不知情地)獲得財產,但其後卻就該財產行使權利,以擁有人身分保有或處理該財產。

咁係圖書館打完書釘冇擺返原位會唔會比人告盜竊罪?

你班柒頭唔好為拗而拗啦

放得入垃圾桶係咩意圖大家都知
咁都有得拗

但係例如放入街嗰啲垃圾桶入面嘅嘢係屬於政府
咁圖書館垃圾桶入面嘅嘢係咪屬於康文署?如果係的話又真係唔算喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞