[置頂呀仆街] 已搵到彥霖好朋友 fc左好多野(整合加討論)

1001 回覆
3699 Like 19 Dislike
cls
Push
Push
我唔夠膽了
講中咗定點
「好友」聲稱「由果日開始已經有Follow up佢所有野」

「好友」16號之後無聯絡陳彥霖
之後「好友」又點知919失蹤?因為我地都係睇蘋果先知「友人」最後見到陳彥霖,姐係道理上「好友」係唔知陳彥霖失蹤。(疑點一)

好啦睇埋對話 原來都係24號先再問陳彥霖係邊,咁就係所謂嘅「follow up佢所有野」?(疑點二)
up
我比大家兩個建議
關於自己嘅生命安全

一:

購買vpn
推薦nordvpn
相信你條命唔止值1000蚊

二:

同身邊每一個信任得過嘅朋友,

最好有幾十個

講出你所有嘅資料,

同埋每日都會準時同每一個朋友報平安,

例如每日嘅四點。

同埋好重要嘅一點

要同朋友討論一個你地先知嘅暗號

同埋另一點好重要嘅係,

要討論一個你比人迫供講出嚟嘅暗號

姐係有兩個暗號,

一個係真正嘅你,一個係比人捉左嘅你

你嘅朋友收到你比人捉左嘅暗號之後即刻將你所有個

人訊息放上tg fb ig 連登,以保證你安全

或者經過左上一次四點對暗號之後

下一次四點仲冇任何訊息

就要考慮放所有訊息上連登 fb ig tg

同埋喺討論好每日確認時間同對完暗號之後

一定要刪除所有同朋友嘅對話,

等朋友每一send一次訊息比你同埋對暗號,

黑警難以模仿

如果你不幸比人捉到同埋迫你講暗號

你可以講出預先討論好嘅另一個暗號

即刻將你身分曝光
其實我想重申一樣野
我手頭上聯略緊嘅彥霖好朋友 絕對係 唔認識 甚至唔知919同彥霖見面嘅係邊位
同埋 到底係唔係真係有人919見過佢 我地唔知
希望你小心個人安全
唔洗證明比我地睇你係邊個

照你咁講
最尾係約到冇去到
即好大機會19號晚消失
似唔似係佢有證據去上庭指控
但係上唔到
Push
我發現全部俾人屌得嘅都一早block 咗,你哋唔好曬氣俾佢spin 主題,依啲acc特登摟屌影響討論
無錯係有可疑
可以有初步懷疑
但依家搵到嘅只有佢一個
而且 我有好多個唔同嘅朋友(識彥霖但唔熟)都係叫我搵呢一個好朋友
由此 我只能選擇相信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞