[置頂呀仆街] 已搵到彥霖好朋友 fc左好多野(整合加討論)

1001 回覆
3699 Like 19 Dislike
第一手消息

已證實身份 為彥霖好朋友
我會幫手引述佢所講嘅野

事實

1. 彥霖男友的確坐緊監
但絕對唔關反送中事

2.彥霖的確入過女童院 原因為探男朋友監(警署羈留)時同警察有衝撞 被控襲警

3.好朋友最後同彥霖聯絡時間為 16/9
認識 19/9見過彥霖 向蘋果報料嘅友人

4.出殯當日 有不知明人士(下稱A)(約30-40歲)同好朋友吹水
A提到18/9曾見過彥霖 並送佢返屋企
但無證據顯示A講嘅野係真

5.好朋友提到出殯當日在場的都係生面口 現場多人 坐滿一架旅遊巴
朋友輩只有兩個認識嘅前中學同學
其他人係完全唔識
但A嘅證供仍然有可信性

6.好朋友無再同彥霖屋企人聯絡 基於不信任(quote返 係好朋友得悉彥霖事件後post ig story 卻被彥霖家人責罵 )

7.好朋友係17/9 彥霖po過ig story後再無見過彥霖po ig/snapchat

網上流傳:
1.家人已被消失(無法fc)
2.搵唔到彥霖朋友(樓主已經搵到)

行動巴:
1.跪求勇武巴隨時準備要出黎保護彥霖朋友 以免被消失
2.要求VTC公開彥霖/其他人 放低證件 手機嘅CCTV片段
3.搵出19/9見到彥霖本人嘅友人
4.假如搵得出 要求黨鐡交出919美孚站 往 元朗站嘅CCTV
5.搵返佢屋企人出黎 要求解䆁點解925/26係facebook comment指浮屍並不是彥霖
最後6.保護身邊任何一個手足 真係要不分和理
因為 大家都係真·香港人

以下開放比大家討論
如巴打有問題想問佢好朋友 我可以代為轉發
幫手推上去

光復香港
時代革命
幫推
留名
推!
UP
推啊
擔心你安全,會好似隔離po主咁俾狗跟
萬事小心
pt5可否補返圖 有睇過
但點fc真係佢父母
邊個po
但我唔做 無人肯做
同無人搵到佢好朋友..
唔要15歳少女枉死 我要真相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞